Frumoasele zile de luni

Nu, titlul nu e ironic. Zilele de luni pot fi cu adevărat frumoase.

De obicei, luni, reţelele de socializare sunt inundate de imagini şi texte plângăcioase care arată cu degetul spre această zi nefastă. Luni e tratată ca o oaie neagră a săptămânii, care ne-a răpit de pe tărâmul unui weekend minunat şi ne-a aruncat cu forţa într-un vârtej de îndatoriri, probleme de rezolvat, trafic aglomerat şi alţi balauri fioroşi.

keep-calm-and-love-monday

Foto: brigittebanter.com

Zilele de luni sunt cele pentru care amâni treaba de vineri seara. Sunt zilele în care îţi iei angajamentul că te apuci de dietă şi te enervezi că nu reuşeşti. “De luni o să merg la sală, de luni nu o să mai cheltui bani pe nimicuri, de luni…”

Atâtea promisiuni şi decizii sunt legate de ziua asta, şi de cele mai multe ori, tot atâtea eşecuri. Poate de-aici şi îmbufnarea faţă de o zi inofensivă, care nu face decât să ne invite să păşim cu dreptul într-o nouă săptămână.

Aşa că schimbă-ţi perspectiva asupra acestei prime zile!

E luni, deci e un început şi ai şansa să dai ce ai mai bun. Poţi să trăieşti experienţe speciale şi să-ţi oferi câte o bucurie chiar dacă tocmai ai ieşit dintr-un weekend leneş, poţi să ieşi în oraş, să suni pe cineva drag, să te răsfeţi cu un ceai aromat. Luni poate fi ziua în care îţi faci planuri pentru cât de minunată o să fie săptămâna asta!

Articol publicat pe România Pozitivă

3 thoughts on “Frumoasele zile de luni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.