Ceai verde cu veselie de fructe: Anastasia de la D’Oro Tea

Ma simt foarte liniştită după ce beau un ceai verde, am senzaţia că spală toate cele rele şi mă cuprinde un sentiment de relaxare foarte plăcut. Pentru mine, acest tip de ceai are un efect calmant şi prefer să-l beau atunci când ştiu că mă aşteaptă o după-amiază lungă şi calmă, nu pe fugă sau într-o pauză scurtă.

Am pregătit ceaiul verde Anastasia de la D’Oro Tea într-un weekend răcoros şi l-am gustat cu aceeaşi nerăbdare cu care încerc orice licoare pentru prima oară.

ceai-anastasia-d-oro-tea

ceai-verde-anastasia

Ca de obicei, nu l-am îndulcit, pentru că aşa mi se pare că pot să-i înţeleg mai bine parfumul.

După ce am sorbit prima dată din ceai, am simţit aroma fructelor, dulce, asemănătoare cu un jeleu jucăuş, iar apoi a venit şi gustul simplu al ceaiului verde. Cele două se completează foarte bine, merele, papaya şi coacăzele roşii aducând puţin exotism ceaiului. Culoarea este una plăcută, verzui spre roz, de primăvară.

L-am servit alături de puţină zmeură, un fruct care îmi place la nebunie, delicat, cu multe vitamine.

d-oro-tea-ceai-anastasia

d-oro-tea-ceai-verde-anastasia

4 thoughts on “Ceai verde cu veselie de fructe: Anastasia de la D’Oro Tea

 1. Bia

  Yummy 🙂
  Tocmai mi-am făcut și eu un ceai verde pe care l-am combinat cu un ceai de coacăze adus din Kazakhstan 🙂 E tare bun, dar nu știu dacă ți-am zis, eu nu pot bea ceaiul verde decât fierbinte, îl ador, dacă se răcește cât de puțin nu mi-l mai place, mi se pare extrem de amar…
  Nici eu nu îndulcesc ceaiurile (numai celui de mușețel trebuie să-i pun ceva, altfel mă omoară, de obicei îi pun Fervex pentru că îl cam beau numai la răceală) :))

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Ceai de coacăze din Kazakhstan… mmm, sună exotic :)) Nu mă deranjează să beau ceaiul fierbinte, cel verde într-adevăr se face amărui când se răceşte. Deci mai bine mai cald 😀
   Ceaiul de muşeţel e perfect cu un pic de ghimbir şi ceva miere, pune şi răcelile pe fugă 😉

   Reply
 2. Cleopatra Coman

  Ah, mi-ai facut pofta de ceai!Si eu sunt mare consumatoare ce ceaiuri iar preferatul meu este Winter Dream-o combinatie irezistibila de migdale, flori de violete, cires, miere si albastrele, este absolut superb!
  Imi place foarte mult si ceaiul de mango sau iasomie, printre altele!
  Mie imi place sa le beau indulcite cu miere.Nu prea imi plac asa, simple.
  Te pup:*

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Sună bine ce descrii tu acolo, îmi plac foarte multe feluri de ceaiuri, inclusiv cel delicat de iasomie 🙂 Vine acuş şi iarna 😉
   Pup!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.