Degustare de bunătăţi la Băcănia Coco

UPDATE 01.02.2015: Băcănia s-a închis

După delicioasa degustare de îngheţată de la Institutul Italian de Cultură am devenit mai curioasă să încerc produse după care în mod obişnuit nu mă dau în vânt.

În consecinţă, am profitat de ospitalitatea celor de la Băcănia Coco (apropo, un loc special, cu papa extra-bună – faceţi-le o vizită) şi am mers să gust din bere, brânzeturi şi cărniţe. A fost prima dată când am urcat în mansardă şi am rămas plăcut impresionată de cât de liniştită e atmosfera. Nu am mai văzut în viaţa mea atâtea sortimente de bere la un loc şi având în vedere că mie această băutură nu-mi spune prea multe, la început m-am mulţumit să admir etichetele, ambalajele şi culorile.

bere la Bacania Coco

bere la Bacania Coco3

bere la Bacania Coco1

bere la Bacania Coco2

bere la Bacania Coco4

Am gustat trei feluri de bere, pe care, well… sinceră să fiu, nu aş şti să le diferenţiez 😀 Una dintre ele, cea englezească, mi s-a părut altfel ca şi consistenţă, mai uşoară, subţire, însă ca gust leită celorlalte.

Partea mai interesantă a fost la mini-aperitive. Am încercat biltong, o specialitate din carne de vită deshidratată concepută în Africa de Sud special pentru a fi consumată alături de bere; practic, corespondentul chips-urilor sau alunelor la noi. Biltongul pe care l-am savurat aici este însă produs în România şi a fost tocmai pe gustul meu. Primul lucru la care m-am gândit a fost pastrama, însă are un gust uşor dulceag, nu sărat. Şi biscuiţeii cu măsline au fost delicioşi, iar brânzeturile – curioase, cu gust puternic şi franţuzesc.

aperitive Bacania Coco

aperitive Bacania Coco1

Mi-a atras atenţia o bere alcoolică cu ghimbir, pe care am luat-o cu mine acasă şi care acum aşteaptă cuminte în frigider să fie savurată. Am mai băut bere de ghimbir, însă din cea fără alcool, cu un gust care duce cu gândul la socată, aşa că sunt curioasă să văd ce fel e asta.

bere cu ghimbir Bacania Coco

Ca să vă faceţi o idee despre Băcănia Coco, puteţi să-i vizitaţi pe pagina lor de Facebook sau, cel mai bine, dacă sunteţi din Bucureşti, să mergeţi direct acolo. Adresa este Str. Dionisie Lupu nr.76, în zona Piaţa Romană.

3 thoughts on “Degustare de bunătăţi la Băcănia Coco

  1. Pingback: Magazine cu bunătăţi în Bucureşti « Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.