Super size me

super size medocumentar despre efectele consumului de fast food –

În cadrul unui experiment personal, Morgan Spurlock a mâncat doar la McDonald’s pentru 30 de zile, 3 mese pe zi, încercând toate tipurile de meniuri, pentru testa consecinţele alimentelor de tip fast food. Înainte de începerea experimentului, el a fost testat de 3 medici (un cardiolog, un gastroenterolog şi un generalist), iar analizele au arătat că starea sa de sănătate este foarte bună.

Doctorii l-au monitorizat pe parcursul celor 30 de zile, pentru a nu-şi produce afecţiuni iremediabile, iar un nutriţionist i-a supravegheat „dieta fast food”. După o lună de consum exclusiv de produse McDonald’s, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit: s-a îngrăşat cu 11 kg, iar colesterolul şi procentul de grăsime corporală au crescut alarmant. La acestea se adaugă depresie, oboseală şi dureri de cap.

Trailer:

3 thoughts on “Super size me

 1. Silving

  da, am auzit si eu de documentarul asta, sau altul la fel, dar totusi cine mananca fast-food zi de zi? asta e un experiment asa,exagerat cred.

  Reply
  1. Andra :)

   Intr-adevar, contează şi frecvenţa consumului de alimente de acest tip; este dusa la extrem situatia – exclusiv fast-food, trei mese pe zi-, insa eu cred ca rezultatele raman valabile.
   Problema nu e neaparat faptul ca persoana respectiva se ingrasa, ci faptul ca sanatatea sa se alterează.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.