Food Inc.

documentar despre alimentele procesate şi afacerile din spatele lor –

Modul în care ne hrănim s-a schimbat în ultimii 50 de ani mai mult decât în ultimii 10.000 de ani. În prezent nu mai ştim de unde ne provine mâncarea şi suntem induşi în eroare de publicitatea care prezintă distorsionat calităţile alimentelor. Pentru că dacă am şti adevărul, poate că nu am mai vrea s-o mâncăm.

Documentarul vorbeşte despre partea nevăzută a industriei alimentare şi despre cum sunt obţinute produsele pe care le consumăm în fiecare zi. În plus, se prezintă şi sfaturi despre ce putem fiecare dintre noi, pentru ca atunci când cumpărăm hrana să luăm cele mai bune decizii.

Trailer

Aici puteţi vedea filmul în întregime

0 thoughts on “Food Inc.

 1. Annemarie

  Am vazut si eu acest documentar; mi s-a parut foarte util, insa de cele mai multe ori trebuie sa cedam si sa acceptam faptul ca suntem prea multi ca sa putem face ceva cu impact mondial. Nu toti putem avea o gradina in spatele casei, sa ne cultivam singuri legumele; nu toti putem creste gaini sau porci; etc.
  Sigur, unii avem norocul sa putem consuma alimente bio sau eco sau cum le mai zice acum, si atunci e bine sa ciulim urechile, ca sa putem beneficia de avantajele unei rude de la tara (de exemplu).
  In rest … acest tip de documentare ma intristeaza.

  Reply
  1. Andra :)

   Cred ca e bine sa stim cat mai multe despre ceea ce consumam si sa fim atenti la ce alimente cumparam. Poate nu putem sa mancam numai bio/eco (dupa parerea mea acestea nu sunt intotdeauna mai bune), dar putem sa nu mai cumparam semipreparate si mancaruri fast food, de exemplu, si sa alegem in schimb alimente proaspete. Impactul mondial de care spui cred ca porneste de la cel personal 🙂

   Reply
   1. Annemarie

    Cand am zis in al doilea paragraf bio/eco m-am referit la alimentele cu adevarat naturale, cultivate cu manuta noastra (era o metafora pentru ca n-am vrut sa ma repet).
    Si sunt de acord cu tine ca impactul mondial porneste de la cel personal, insa acum treaba asta imi pare improbabila (deci nu imposibila).
    Cred ca vom trai si vom vedea. 🙂

    Reply
 2. Monica @DescoparItalia

  Un subiect foarte fierbinte pentru mine: de mai bine de doi ani am facut schimbari majore in alimentatie din dorinta de a deveni mai sanatoasa. Am renuntat la a mai consuma carne din comert tocmai pentru a evita sa mananc ”rahat”, am renuntat la a mai cumpara produse ce au liste de ingrediente cat prefata unui roman, am renuntat la produsele cosmetice binecunoscute.

  Nu ma intereseaza sa salvez lumea,imi dau seama ca acest consumerism exagerat a creat mari dezechilibre, insa eu schimbarile le fac pentru mine. Pentru ca totusi traies intr-un oras, care imi limiteaza alegerile, nu reusesc sa pun in practica tot ce as vrea insa cand vine vorba de mancare imi dau silinta sa nu bag orice porcarie in mine.

  Reply
  1. Andra :)

   Asta e cel mai important, sa luam decizii responsabile, chiar daca e vorba de schimbari mici, la nivel personal 🙂 Cum ziceam si mai sus, “salvarea lumii” incepe de la alegerile marunte pe care le facem fiecare dintre noi.

   Reply
 3. Miss I.

  Am petrecut o dimineață tare plăcută citind blogul tău, iar documentarul ăsta a urcat pe prima poziție a filmelor de văzut. Să termin cu sesiunea și o să-l urmăresc, sunt convinsă că o să mai renunț la a consuma diverse chestii după ce-l văd. Un singur reportaj de la ”How it’s made” m-a făcut să nu mai cumpăr crenvurști, iar de atunci (să tot fie vreo 3-4 ani) n-am mai mâncat decât o dată, silită de-mprejurări și cu un nod în gât 😀

  Mai trec pe la tine! 🙂

  Reply
  1. Andra :)

   Ma bucur ca-ti place aici pe blog, esti binevenita oricand 🙂
   Congrats ca eviti chestiile nesanatoase!
   Din aceeasi categorie de documentare iti recomand si “Supersize me”, daca nu l-ai vazut deja.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.