Prânz și #slowlifeardelenesc la Conacul Archia

Uneori, întâmplarea te duce în direcții minunate. Așa a fost în cazul meu Conacul Archia. L-am găsit căutând pe Google Maps un loc de luat masa aproape de Deva (pentru ieșirea din weekendul în care am vizitat Parcul Dendrologic Simeria și Deva).

Nu aveam nevoie de cazare, ci doar de un loc drăguț de servit prânzul, iar Restaurantul Carol de la conac părea locul potrivit.

Așadar, am urcat cu mașina pe un deal de la marginea orașului Deva, presărat cu vile de tot felul, unele încă în construcție. Intrarea la conac este fix la intrarea în localitatea Archia.

Am descoperit aici un domeniu în toată regula; pe lângă conac și restaurant, Archia include: piscină, zonă de echitație, hamace, iaz, pavilioane, teren de mini-golf, loc pentru foc de tabără și colțuri de relaxare.

Mi s-a părut foarte inspirată ideea de a pune la intrare o hartă cu amplasarea diferitelor spații, pentru o mai bună orientare.

Ne-am așezat la terasa acoperită, pentru că nori plimbăreți și gri ne dădeau târcoale. Din fericire, am scăpat fără ploaie toată ziua.

Meniul restaurantului Carol are preparate de inspirație românească, ungurească și internațională. Deși am văzut inclusiv fripturi de carne de struț și de cangur (!), am mers pe ceva cât de cât clasic: somon cu orez, stafide și unt de arahide. Am gustat și din ciorbă, curcan cu piure și salată de sfeclă. Mi-a priit acest prânz luat cu privirea la piscina azurie și la zona de echitație, unde un ponei plimba agale un mic călăreț.

După ce am terminat de luat masa, am pornit la explorat. Unele locuri păreau a fi încă în amenajare, dar per total domeniul este foarte bine întreținut, cu garduri vii tunse frumos și poteci marcate cu benzi… ca la un concurs de alergare 🙂 În spate se văd dealuri verzi, iar zona este liniștită. Când ne-am îndepărtat de conac și am urcat puțin, se auzea doar vântul.

Din păcate, pentru că plouase în zilele anterioare, nu am putut să ne bucurăm de hamace, dar m-am relaxat doar văzându-le atârnate acolo, de copaci.

Ah, și mi-a plăcut mult logo-ul Archia, mi-a atras atenția de când l-am văzut prima dată. Se potrivește tare bine cu povestea și atmosfera locului. Istoria Conacului o puteți citi aici.

La Conacul Archia sunt niște camere tematice wow, pe care le-am văzut pe site-ul lor de-abia când am ajuns acasă. Cum ziceam, nu am avut nevoie de cazare, însă cred că merită măcar o noapte de petrecut la conac, pentru o sesiune completă de răsfăț.

Conacul Archia

Adresa: str. Zăvoi, nr. 92, Deva, jud. Hunedoara

https://www.facebook.com/ConaculArchia

https://www.facebook.com/Carol.Restaurant/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.