Matcha Bar Bucharest – delicatețe și un ceai verde special

La început de 2019 s-a deschis în București un loc nou cu și despre ceai. Matcha Bar Bucharest se află lângă rondul de la Piața Romană și m-a atras de cum i-am văzut pozele pe Instagram.

Linii simple și delicate, alb, lemn și culori pastelate. Asta am găsit când am pășit în micul spațiu Matcha Bar Bucharest. O atmosferă diafană și calmă, tocmai bună pentru a sta la povești, a lucra sau a te relaxa la finalul zilei.

ceai la matcha bar bucharest

În camera de la intrare se află un mini-magazin, cu boluri, ceainice, lumânări parfumate, alte accesorii și matcha, atât pentru ceai cât și pentru gătit.

matcha bar bucharest ceaiuri

Mai sunt două camere cu mese, scaune și canapele, plus pereți tapetați cu flamingo și frunze exotice, care dau bine la poze :). Sunt multe plante careînsuflețesc ambianța și despre care am stat să mă întreb dacă sunt naturale sau nu, însă chiar nu contează, oricum dau tare bine.

matcha bar bucharest piata romana
locatie matcha bar bucharest

Despre matcha

Matcha este un ceai verde sub formă de pudră, folosit la ceremonia japoneză a ceaiului. Are o culoare verde-aprins, datorată faptului că plantele de ceai sunt acoperite cu câteva săptămâni înainte de recoltare, sporindu-și astfel cantitatea de clorofilă.

Spre deosebire de majoritatea ceaiurilor, la matcha nu se bea doar infuzia, ci se consumă inclusiv frunzele (adică pudra dizolvată în apă). Astfel, vitaminele și mineralele absorbite de organism sunt în cantitate mai mare decât la o simplă infuzie.

Există mai multe tipuri de pudre matcha, unele se folosesc la ceai, altele la prepararea unor deserturi, smoothie-uri, înghețată etc.

ceai matcha - matcha bar bucharest

Meniu Matcha Bar Bucharest

Ceaiul matcha are un gust mai… intens, un pic ierbos-marin, și multora li se pare prea îndrăzneț. Nu-i problemă, la Matcha Bar Bucharest găsiți și alte bunătăți, atât băuturi, cât și gustări dulci sau sărate.

meniu matcha bar bucharest

Deși la prima vedere pare un loc „de nișă”, în realitate la Matcha Bar găești o varietate măricică de preparate. Meniul include supe, quiche-uri, salate, hummus, macarons, tiramisu (simplu și cu matcha), alte prăjituri etc. La loc de cinste se află matcha latte-urile și ceaiurile cu matcha. Mi se pare fain că la mocktails și cocktails sunt câteva care au matcha, un ingredient inedit în aceste cazuri.

Per total, mi-a plăcut la Matcha Bar Bucharest și foarte probabil voi reveni. Chiar dacă matcha nu e tocmai ceaiul meu preferat, atmosfera și design-ul au fost total pe gustul meu!

Matcha Bar Bucharest

Adresă: Bd. Dacia, nr 25 (Piața Romană), București

Pagina de Facebook Matcha Bar Bucharest

2 thoughts on “Matcha Bar Bucharest – delicatețe și un ceai verde special

 1. Dan

  Draga Andra,
  ce scrii, egasesc asa de atractiv, incit dau textul tau mai departe la doua colege de scoala care s-au vazut acum de curind dupa multi ani de zile, si au schimbat numere si adrese.
  Ca sa-ti aduc aminte, eu sint absolvent al scolii Spiru Haret, absolvent in 1966. Fetitzele de care vorbesc mi-au fost colege de scoala. M-as bucura sa se revada in ceainaria ta.
  Pa,
  Dan

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.