La petite bouffe – cărți, vin și pâine bună în Cotroceni

Chipeșul cartier Cotroceni s-a îmbogățit cu încă un loc fain: La petite bouffe sau „La pisicul ghiftuit”, o cafenea-librărie cochetă ce stă sub semnul unei mâțe negre, simpatică foc. Mi-a plăcut ideea Humanitas de a reuni câteva plăceri ale vieții – cărți, vinuri, obiecte frumoase, produse de patiserie și brutărie – într-un spațiu mic, dar cu personalitate.

la petite bouffe cotroceniPredomină albul și bejul, iar mobilerul cu linii curate, limpezi este animat de buchete de flori colorate. Biblioteca e la loc de cinste, cu romane de tot felul.

Pe lângă pisicul negru de care am amintit deja, elementul special al La petite bouffe este o fereastră rotundă, generoasă. Pe care n-am surprins-o în nicio poză, așa că mai bine mergeți s-o vedeți cu ochii voștri.

Meniul cuprinde o listă generoasă de vinuri, alături de beri, cafea, ceai, ciocolată caldă, cidru, sucuri. În plus, La petite bouffe se aprovizionează de la Rue du Pain cu prăjituri, tarte și pâinici, așa că dacă aveți poftă de un desert mai deosebit, ați nimerit în locul perfect (am înțeles că Millefeuille-ul e genial). Mai au salate și sandvișuri, deci nu există riscul să pleci nemâncat. 

Am ales o salată cu rucola, brânză, portocale și curmale, iar de băut – ați ghicit – un ceai. Rooibos și vanilie, ca să meargă cu lapte.

salata la petite bouffe cotroceni

Am admirat ceainicul cu capac rotunjit, atât de fotogenic. N-am găsit eu unghiul optim de pozat, dar măcar ceaiul a fost gustos.

ceai la petite bouffe cotroceni la petite bouffe la pisicul ghiftuit cotroceni la petite bouffe librarie patiserie flori la petite bouffe cotroceni

Fiind foarte cald, am ales să ne refugiem în răcoarea aerului condiționat. Sporovăiala a patru fete vesele s-a îngânat cu susurul fântânii din curte, care m-a amuzat pentru că e din altă poveste. La petite bouffe are și o mică terasă, unde seara cred că e tare plăcut să stai și să admiri casele îmbrăcate în verdeață ale Cotroceniului.

Deși văzusem pe pagina de Facebook ceva nemulțumiri legate de starea de spirit a personalului, gazdele au fost prietenoase, deschise și n-au obiectat când am ales să plătim nota separat, două persoane cu cardul, două, cash.

Partea frumoasă e că o vizită la “Pisicul ghiftuit” poate fi combinată cu o plimbare prin Cotroceni… și e suficient ca să te simți ca în vacanță.

La petite bouffe

Adresă: str. Doctor Louis Pasteur, nr 38, cartier Cotroceni, București

https://www.facebook.com/lapetitebouffecotroceni/

2 thoughts on “La petite bouffe – cărți, vin și pâine bună în Cotroceni

 1. Adriana

  Am dat și eu peste „La petite bouffe” când m-am plimbat cu cei de la ARCEN pe străzile cartierului Cotroceni. Mi-am propus să-i trec pragul cât de curând, la pachet cu o vizită la Muzeul Memorial Dimitrie și Aurelia Ghiață (care nu sunt sigură că se poate vizita 🙂 și o plimbare pe străzile încântătoare ale cartierului Cotroceni.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Heeey, nu știam de muzeul ăsta! Dacă afli ceva, poate scrii despre el 😉
   O plimbare prin Cotroceni e întotdeauna binevenită, să te bucuri de ea!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.