Sara Green: ce bunătăți poți mânca la un fast food vegan

O shaorma cu de toate. Sau “Veggie wrap”. Asta am mâncat ultima dată la Sara Green, un food truck care demonstrează că preparatele de tip fast food pot fi gustoase chiar dacă nu au carne, cartofi prăjiți, ketchup sau sosuri dubioase.

fast-food-sara-green-veggie-wrap

Rulota Sara Green staționează pe str. Nicolae Caramfil, la câteva străduțe depărtare de parcul Herăstrău și în apropiere de Satul Francez. Lângă o clădire de birouri, micul food truck cu nuanțe de verde și bej își așteaptă oaspeții să se bucure de tot felul de goodies (raw) vegane și vegetariene, gata de luat la pachet sau de servit la fața locului. 

La Sara Green am poposit într-o amiază târzie de toamnă, când soarele își făcea de lucru alături de norii nehotărâți. Am fost întâmpinată de panoul cu un gând frumos: “Fii motivul pentru care cineva zâmbește azi!”

sara-green

sara-green-bucuresti

Deși meniul este expus în fața ferestrei, nu te aștepta să găsești chiar tot ce scrie acolo. “Stocul” variază, așa că cel mai bine e să te decizi spontan, pe loc, cu ce vrei să-ți încânți papilele. De această dată, eu am optat pentru un veggie wrap, adică o lipie graham care învelește chifteluțe de linte, castraveți murați, roșii, ceapă, salată, pătrunjel și tahini (15 lei).

veggie-wrap-sara-green

Shaorma a fost destul de măricică, iar combinația de legume fresh mi s-a părut foarte inspirată; castraveciorii murați au făcut senzație alături de celelalte legume! Nu prea am simțit gustul de tahini (chiar mă întrebam ce o fi sosul ăsta care completează atât de bine shaorma), dar per ansamblu wrap-ul a fost mi-nu-nat.

shaorma-sara-green

Am mai gustat și dintr-o salată cu dressing de guacamole și spirulină (17 lei), foarte cremoasă și sățioasă, din care mâncasem o porție completă la vizita anterioară. Îmi place tare mult avocadoul sub formă de pastă și, cu ocazia asta, mi-am dat seama că pune în valoare și salatele.

salata-cu-guacamole-si-spirulina-sara-green

La desert mi-aș fi dorit un cheesecake, dar a trebuit să mă “mulțumesc” cu o prăjitură cu blat de fructe uscate, nuci și carob, având deasupra o cremă fină și bună presărată cu fulgi de migdale (15 lei). O consistență perfectă. A dispărut imediat din caserolă, însoțită de zgomote sugestive de mmmm, yummmy etc.

sara-green-bucuresti-prajitura-cu-ciocolata

La Sara Green mai găsești supe, humus, salate, paste, deserturi raw, crănțănele (crackers), batoane din fructe uscate și semințe, plus câteva băuturi, printre care bere de ghimbir.

Poți să serveșți bunătățile la măsuțele din fața rulotei, cu priveliște la stradă și mașini, însă eu am preferat să merg în Herăstrău, care la ora aceea era destul de liniștit, și să-mi iau cina pe o bancă, cu un plus de verde în jur, pe lângă cel din caserole. Mai ales că până acolo am trecut pe străduțele cu case cochete din cartierul Francez, deci am făcut și o plimbare relaxantă înainte de masă.

herastrau

În concluzie, Sara Green e un loc perfect să te aprovizionezi cu bunătăți veggie, de luat la picnic, la birou sau acasă. O singură sugestie: nu veni cu așteptări legate de meniu, ci lasă-te surprins de ce găsești la fața locului 🙂

Sara Green

Adresă: Str. Nicolae Caramfil, nr. 85 (cea mai apropiată stație de metrou: Aurel Vlaicu)

Facebook: https://www.facebook.com/SaraGreenNC/

Web: www.saragreen.ro

One thought on “Sara Green: ce bunătăți poți mânca la un fast food vegan

  1. Pingback: Good vibes de primăvară | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.