Q&A: Despre călătoriile mele

Proaspăt întoarsă de la Tulcea, încă răsfoiesc fotografiile şi aştept să se aşeze amintirile. Între timp, am văzut pe la fetele mele din blogosferă o leapşă despre călătorit, care mi-a şi fost pasată de Tea. Nu sunt eu fan lepşe pe blog, dar asta chiar mi-a plăcut, aşa că am zis să răspund.

 1. Unde ai zburat prima dată cu avionul?

Milano, Italia. Prima vacanţă “de adult”, ca să zic aşa. Mi-a plăcut senzaţia de la decolare şi am avut noroc de un zbor lin, fără turbulenţe. Aşa că de atunci sunt super-entuziasmată de zburat cu avionul, chiar dacă drumul şi tot ritualul din aeroport e obositor (nu mai zic de aşteptare…).

enjoy life lacul como italia

 1. Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătorești.

Bagaj cât mai mic, încălţăminte comodă şi aparatul foto. Sigur, am şi telefonul mobil cu mine, dar îmi place să folosesc hărţi de hârtie în loc de Google Maps. Sau să întreb oamenii şi să încerc să mă orientez singură. În general, călătoriile sunt pentru mine un pretext de deconectare de la tehnologie, pe cât posibil.

 1. Cu cine ai vrea să călătorești?

Cu cât mai puţini oameni în grup, cu atât mai bine. Cu jumătatea sau cu prietenele. Sau singură. Nu îmi plac ieşirile în gaşcă extinsă, mai ales dacă sunt unii cu pretenţia să rămânem mereu împreună, adică toţi să mergem în aclaşi loc. Un astfel de vacanţă ar fi pentru mine un mare fail 😛

 1. Ce loc din avion preferi: geam, culoar, mijloc?

Mi-e indiferent. Dacă e să se prăbuşească avionul, nu cred că e vreunul mai avantajos :))

gradina-giusti-panorama-spre-verona

 1. Cum „pierzi timpul” atunci când călătorești?

Citit, moţăit sau conversaţie cu partenerul de călătorie. Nu prea am stare, dar o carte bună e un remediu potrivit împotriva plictiselii.

 1. Numește câteva țări prin care ai călătorit

Le-am notat pe toate în articolul ăsta. Poveşti şi imagini din călătoriile mele

 1. Care dintre acestea a fost preferata ta?

Exceptând România, aş zice Italia, poate pentru că am fost în mai multe locuri. Am scris şi un articol cu 15 motive pentru care iubesc Italia.

peisaj-in-toscana

 1. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?

Avionul şi trenul. Poate şi maşina. Urăsc drumurile lungi cu autocarul. Prefer să stau acasă decât să merg într-o vacanţă unde trebuie să merg 1-2 zile la rând cu autocarul. Am trecut prin asta o dată şi nu-mi mai trebuie.

 1. Numește un loc în care ai vrea să te întorci, din locurile deja vizitate.

Prefer să aleg ca destinaţii de vacanţă locuri noi, însă nu aş refuza o vacanţă în Roma. Asta e prima care mi-a venit în minte. Iar ca ţară, sper să mai ajung prin Polonia.

 1. Exista un loc în care nu ai mai vrea să te intorci?

Nope. Cred că aş mai găsit chestii de văzut şi făcut în orice locaţie am fost deja. Chiar şi în Catania :))

 1. Ai ceva pățanii interesante din categoria „M-am pierdut!”?

Nu cine ştie ce. Pe moment, îmi amintesc că am luat Circumvesuviana în direcţia opusă. În rest, nu cred că e vorba de a te pierde, ci de a te lăsa purtat de drum 🙂

 1. Unde ai călători special pentru mâncare?

În Italia şi Grecia pentru peşte şi fructe de mare, iar în Turcia pentru platouri cu bunătăţi carnivore şi chestii condimentate şi aromate.

mix-de-peste-si-fructe-de-mare

 1. Care este următoarea ta destinație?

Nu-mi place să-mi dezvălui planurile :)) O să zic doar că va fi în România.

 1. Cum îți place să îți structurezi călătoria?

De obicei îmi fixez câteva locuri pe care aş vrea să le văd, dar încerc să fiu flexibilă şi să nu ţin cu dinţii de ele. Nu îmi doresc să bifez chestii, ci să mă bucur de experienţe. Vânez panorame. Îmi place să mă trezesc dimineaţă şi să ies la exporat devreme. Hoinăresc cam toată ziua, dar mă mai opresc să iau masa sau să lenevesc printr-o librărie, o ceainărie, un magazin sau alt loc care mi se pare interesant. Îmi doresc să mă şi relaxez. Dacă se poate şi ceva alergare, e perfect. Seara iubesc să fac un duş lung şi fierbinte, apoi o carte, dacă nu adorm direct.

 1. Pe cine provoci?

Raluca şi oricine mai doreşte 🙂

6 thoughts on “Q&A: Despre călătoriile mele

 1. Cristina

  Circumvesuviana aia….noi am luat un tren in directia buna dar care mergea pe varianta; si in loc sa ne dam jos la Villa dei Misteri am mers pana in Pompeii (orasul nou) si inca 45 min pe jos pana la intrare in site. Dar a fost chiar misto basca ca am avut parteneri de calatorie Peruani.

  Si total de acord la mancare. In Italis si Grecia salivez la greu :)))))

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Deci nu doar pe mine m-a furat peisajul mergând cu Circumvesuviana 😛
   Apropo de coborât la staţia următoare, am păţit asta pe la noi, când am ratat Sinaia şi ne-am dat jos la Buşteni :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.