Acum vreo două weekend-uri, după o alergare mai intensă prin vânt, mi s-a făcut poftă de ceva dulce, aşa că am improvizat un mic desert simplu şi uşor de făcut: paste cu ciocolată 🙂
Nu e nicio filosofie la mijloc, pur şi simplu am fiert pastele (penne integrale am avut eu), am topit ciocolata neagră (75%) la aburi, apoi le-am făcut cunoştinţă. Am adăugat câteva cubuleţe de tofu cu chimen, pentru un touch de sărat şi am presărat deasupra merişoare. A ieşit un pic cam prea dulce (n-am găsit cioco mai amară…) – noroc cu tofu, care a mai echilibrat cât de cât situaţia. Ar fi mers şi nişte fulgi de migdale, dar n-am avut.
Arată un pic ciudat în farfurie, pare dezordonat şi dirty, însă gustul a fost minunat, exact de ce-mi era poftă. Am servit pastele cu ciocolată alături de un ceai verde Lung Ching, în cinstea unei seri leneşe de weekend.
M-am întrebat de multe ori ce gust or avea pastele astea… 🙂
E adevărat şi că nu cred că le-aş pune ceva contrastant, cum ai făcut tu cu tofu, ci le-aş trata mai degrabă ca pe orezul cu lapte şi scorţişoară, dulce all the way, şi crunchy de la nişte caju şi fulgi de migdale. Să-ţi fie de bine! 😛
Mi-a venit ideea de când am cumpărat din Italia nişte paste cu cacao (la pungă, de fiert) 🙂
Însă ciocolata adăugată se simte mai bine, e mai dulce.
Daaaa, ar fi mers minunat ceva crunchy, la fulgi de migdale mă gândeam şi eu. Next time 😀