Cum a fost la Raw Generation Expo 2014 (FOTO)

Duminică am ieşit in casă dis-de-dimineaţă, deşi vremea se anunţa cam închisă, iar după ce am votat m-am îndreptat spre Romexpo, unde avea loc târgul Raw Generation. A fost pentru a treia sau a patra oară când am mers la acest eveniment, aflat deja la a opta ediţie. Până acum s-a ţinut la Rin Grand Hotel, o locaţie care pe mine nu prea m-a încântat, din cauza zonei. Nici la Romexpo n-a fost prea uşor de dibuit târgul, căci m-am învârtit vreo 20 de minute până să găsesc pavilioanele H, care se aflau chiar la intrare 😀

Încă de la intrare, mi s-a părut că este amenajat foarte potrivit. Atmosfera a fost mai destinsă decât la Rin, iar sălile mai prietenoase. Au fost vreo 3 camere cu standuri plus una de servit gustări şi impresia mea e că a crescut şi numărul expozanţilor. Sala mea preferată a fost cea cu preparate raw vegan proaspete, unde am admirat cele mai frumoase cupcakes-uri, prăjiturele şi bombonele, aranjate cu multă atenţie. Iar din ce am gustat, au fost şi foarte gustoase.

stand-cu-dulciuri-raw-targul-raw-generation-expo

Mi-a plăcut faptul că mai toţi expozanţii au venit pregătiţi cu informaţii, pliante şi, mai ales zâmbete, servite alături de reduceri şi posibilitatea de a gusta din preparatele lor.

De cum am ajuns, am căutat standul Soap Bazar, unde am admirat săpunelele, cremele şi celelalte bunătăţi pregătite de Gabi. Am mirosit pentru prima dată strugurelul cu aromă divină de căpşuni, care presimt că va fi următorul după cel cu caramel pe care îl folosesc acum. Nu doar că e extrem de cremos şi hidratant, dar miroase apetisant, de-ţi vine să-l mănânci. Cu ocazia asta am cumpărat şi o parte din cadoul pentru ziua unei prietene, iar după ce am mai stat puţin la poveşti cu Gabi am plecat să fac turul târgului.

Cum spuneam, mi-au plăcut mult dulciurile raw vegan expuse, aşa că am luat câteva bombonele, o prăjitură cu vişine şi nişte biscuiţi de casă. Dar asta nu a fost tot. M-am lăsat îmbiată cu nişte pudră şi ceai de aronia, nucă de cocos rasă şi un ceai oolong delicios, cu iasomie şi portocale. Nu cred că mai gustasem până atunci aronia – deşi arbustul se cultivă şi pe la noi. Fructele sunt bogat în antioxidanţi şi au un gust acrişor, nu foarte puternic. Am văzut şi multe tipuri de pâinici, zacuscă, ceva fructe şi legume, condimente, covrigei şi alte „crănţănele”, cosmetice, un stand cu cărţi etc. Am descoperit şi un stand cu nişte bijuuri geniale, lucrate cu migală din fimo, cu motive tradiţionale.

Per total, târgul de anul acesta a fost o experienţă relaxantă. Nu ştiu cum au fost vânzările pentru expozanţi, însă eu, ca vizitator, mă declar mulţumită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.