Reţetă: Orez cu Voie Bună

Nu mai pregătisem de multă vreme o reteţă cu orez, aşa că am zis să-mi fac pofta şi să prepar ceva uşor, rapid, fără prea multă bătaie de cap.

Deşi de obicei folosesc orezul integral clasic, de data asta am ales un mix de basmati şi orez sălbatic, frumos asortate. Am fiert orezul, apoi l-am dat deoparte. Am dat pe răzătoare un morcov şi un sfert de ţelină, pe care le-am tras la tigaie alături de o ceapă, cât să se pătrundă. Am adăugat nişte mazăre şi le-am mai lăsat să fiarbă încă puţin. Chiar dacă de obicei pun şi sos de roşii, acum am preferat să-l gătesc simplu.orez-voie-buna-cu-legumeDeşi afară toamnă încearcă să-şi intre în drepturi, aş zice că a ieşit un orez foarte primăvăratic, cu nuanţe verzui-portocalii. Spre final am condimentat cu “Voie Bună”, un mix foarte aromat de flori şi mirodenii, de la Sonnentor.

sonnentor-voie-buna-mix-condimenteIngrediente: sare de mare, usturoi, flori de trandafir, oregano, busuioc, leurdă, rozmarin, cimbru, gălbenele şi albăstrele.

După cum se vede şi din lista ingredientelor, mixul nu conţine deloc monoglutamat sau alte minunăţii, ci doar plante şi mirodenii. Totuşi, rezultatul este delicios, iar gustul orezului se schimbă total. Nu am mai încercat pana acum un mix de condimente cu flori, însă m-a impresionat în mod plăcut, are o aromă specială. Mixurile de acest fel sunt o modalitate foarte simplă de a varia aroma unor mâncăruri obişnuite, care pot căpăta astfel alte valenţe de gust.

Am mai încercat mixul “Voie Bună” în combinaţie cu năut (năut fiert + roşii tăiate cubuleţe + zeamă de lămâie + ulei de masline – favoritul meu!!), paste şi omletă, dar cred că merge perfect şi la un peşte la cuptor cu legume suculente alături.

Poftă bună şi…Voie Bună! 🙂

orez-cu-legumeVoi cum preferaţi să gătiţi orezul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.