UPDATE 01.02.2015: Băcănia s-a închis
După delicioasa degustare de îngheţată de la Institutul Italian de Cultură am devenit mai curioasă să încerc produse după care în mod obişnuit nu mă dau în vânt.
În consecinţă, am profitat de ospitalitatea celor de la Băcănia Coco (apropo, un loc special, cu papa extra-bună – faceţi-le o vizită) şi am mers să gust din bere, brânzeturi şi cărniţe. A fost prima dată când am urcat în mansardă şi am rămas plăcut impresionată de cât de liniştită e atmosfera. Nu am mai văzut în viaţa mea atâtea sortimente de bere la un loc şi având în vedere că mie această băutură nu-mi spune prea multe, la început m-am mulţumit să admir etichetele, ambalajele şi culorile.
Am gustat trei feluri de bere, pe care, well… sinceră să fiu, nu aş şti să le diferenţiez 😀 Una dintre ele, cea englezească, mi s-a părut altfel ca şi consistenţă, mai uşoară, subţire, însă ca gust leită celorlalte.
Partea mai interesantă a fost la mini-aperitive. Am încercat biltong, o specialitate din carne de vită deshidratată concepută în Africa de Sud special pentru a fi consumată alături de bere; practic, corespondentul chips-urilor sau alunelor la noi. Biltongul pe care l-am savurat aici este însă produs în România şi a fost tocmai pe gustul meu. Primul lucru la care m-am gândit a fost pastrama, însă are un gust uşor dulceag, nu sărat. Şi biscuiţeii cu măsline au fost delicioşi, iar brânzeturile – curioase, cu gust puternic şi franţuzesc.
Mi-a atras atenţia o bere alcoolică cu ghimbir, pe care am luat-o cu mine acasă şi care acum aşteaptă cuminte în frigider să fie savurată. Am mai băut bere de ghimbir, însă din cea fără alcool, cu un gust care duce cu gândul la socată, aşa că sunt curioasă să văd ce fel e asta.
Ca să vă faceţi o idee despre Băcănia Coco, puteţi să-i vizitaţi pe pagina lor de Facebook sau, cel mai bine, dacă sunteţi din Bucureşti, să mergeţi direct acolo. Adresa este Str. Dionisie Lupu nr.76, în zona Piaţa Romană.
Mai e in frigider berea aia cu ghimbir? 😀
Inca este, n-am avut timp de ea 😀 Dar o sa ma ocup curand
Pingback: Magazine cu bunătăţi în Bucureşti « Zâmbet şi sănătate