Ce am mai citit. 8 recomandări de cărți thriller & mistery

În ultima vreme am citit multe cărți thriller, de suspans, care de câțiva ani au devenit preferatele mele. Mă fac să mă detașez și să evadez din cotidian, ca și cum aș călători (în siguranță) în alte universuri. Vă las mai jos recomandările mele, în caz că vreți să vă condimentați lista de lecturi.

Femeia din cabina 10 – Ruth Ware

E una dintre cărțile mele favorite citite anul trecut. Mi-au plăcut și celelalte cărți de Ruth Ware, dar asta a fost de departe cea mai bună, din punctul meu de vedere. Pe un vas de croazieră de lux, Lo, o jurnalistă, este martoră la un fapt care nu pare să fi fost sesizat de nimeni altcineva: noaptea, o femeie a fost aruncată peste bord, în apă. Doar că în cabina respectivă (10, evident), nu era cazat niciun oaspete…

Forța naturii – Jane Harper

La un teambuilding în natură lucrurile se dau peste cap și o femeie dispare. A omorât-o cineva? Dispariția ei oare are legătură cu crimele care au avut loc în această zonă acum mulți ani?

Cădere liberă – Jessica Barry

Supraviețuire în natură, la limită. Dacă știți documentarele “I shouldn’t be alive” care rulau la un moment dat pe Discovery, atunci vă puteți face o idee și despre atmosfera din cartea asta. Doar că aici personajul principal trebuie să se ferească de niște oameni periculoși, care sunt pe urmele ei.

Viața secretă a scriitorilor – Guillaume Musso

Musso mi-a plăcut din nou. E fascinant cum pune cititorul pe piste false, demontând apoi scenariile pe care ți le făcusei, manevrând creativ lovituri de teatru în stânga și-n dreapta. De data asta, acțiunea se întâmplă pe o insulă, unde un scriitor de succes, acum retras, este „vânat” de o tânără jurnalistă. Coincidență sau nu, în acest timp pe plajă este descoperit un cadavru.

Te văd – Claire Mackintosh

Ce pericole pândesc în era Big Brother, unde peste tot e plin de camere de supraveghere, iar oamenii își oferă cu dărnicie informații despre viața privată pe rețelele sociale? Printre altele, o idee bolnavă de business online. Finalul m-a lăsat mască, recunosc.

Timpul trecut – Lee Child

O vânătoare ca în Jocurile Foamei, așa mi s-a părut cartea asta. Începutul e învăluit de mister și abia așteptam să descopăr ce se întâmplă și ce semnificație au acțiunile aparent obișnuite prezentate în primele pagini. Un cuplu ajunge la un motel retras, în pădure, unde pare că se întâmplă lucruri ciudate (Nu e bântuit, dacă la asta vă gândeați). Lucrurile o iau razna și cei doi devin pradă pentru… Citiți cartea și o să aflați 😉

Ultimul oaspete – Megan Miranda

M-a enervat tare cartea asta la început și aveam senzația că tot bate pasul pe loc și nu se întâmplă nimic. Deh, răbdarea nu e punctul meu forte când vine vorba de cărți (și nu numai). Însă când a început acțiunea, m-a prins tare și am citit cu sufletul la gură până la sfârșit. În centrul este relația de prietenie dintre două tinere provenind din medii diferite. Una dintre ele moare. A omorât-o prietena ei, a fost sinucidere sau care este adevărul?

Arhitectul parizian – Charles Belfoure

În timpul celui de-al doilea război mondial, un arhitect este solicitat să creeze pentru evrei ascunzători cât mai greu de descoperit. La început acceptă pentru bani, dar apoi devine tot mai implicat să găsească soluțiile cele mai bune. Naziștii se miră de ineditul acestor ascunzători, pe care le descoperă prea târziu, când deja cei ascunși acolo au fugit. Până când… arhitectul dă greș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.