Locuri unde se mănâncă bine în Oradea

Euphoria Biergarten

Am descoperit din întâmplare acest restaurant uriaș cu terasă în timp ce hoinăream pe străduțe. A fost o întâmplare fericită :). Ne-am oprit să bem o limonadă, apoi a doua zi, înainte de plecare, am revenit pentru prânz.

Mi-a fost greu să mă decid, dar m-a încântat o salată cu năut, quinoa, roșii uscate, semințe de rodie, caju și ardei copt. La pachet am luat un hummus (aș fi comandat și muuulte alte bunătăți, dar am zis să fiu rațională :D).  

Restaurant Rosecas

Meniul este foarte bogat, cu specialități de tot felul, inclusiv pizza, paste, fructe de mare și preparate vegetariene.

Eu am luat o delicioșenie la cuptor cu şalău, orez cu ciuperci, morcovi, smântână, caşcaval, care a venit fierbinte, aburindă. Privind acum fotografiile, îmi plouă în gură, amintindu-mi de gust :)) A fost o porție foarte mare și extrem de consistentă.

Terasa interioară, intimă și răcoroasă, are din loc în loc pe pereți ghivece cu verdeață și flori. Mi-a plăcut mult și vesela – din poză nu se vede prea bine, dar farfuriile arătau tare fain. Atenția la detalii îmi lasă mereu o impresie bună.

Piadineria Due Fratelli

Nu mi-era atât de foame ca să-mi iau o piadina (o focaccia umplută) și am mers pe o salată. Acum îmi pare rău un pic, mi-aș fi amintit de Italia. Însă am ronțăit cu mare poftă grisinele care au venit cu băuturile :)) Mai că i-aș fi întrebat de unde le-au luat.

Meniul include piadine sărate și dulci, dar și alte preparate cu aromă italiană: pizza, paste, platouri cu salamuri și brânzeturi, risotto, pește, carne etc.

Pentru că prima dată când am trecut pe acolo mica terasă era ocupată complet, pentru seara următoare am făcut rezervare înainte și așa am reușit să prindem loc.

Gelateria Bianco Milano

Poftă de înghețată n-am avut, dar mi s-a șoptit de cineva care a gustat că e tare bună înghețata de la Gelateria Bianco Milano. Au atât gusturi clasice (fistic, ciocolată, fructe de pădure), cât și arome mai speciale (aloe vera, caramel sărat, nutella). Găsiți inclusiv sorbeturi de fructe, potrivite și pentru vegetarieni/ vegani, precum și prăjituri și tarte.


Alte recomandări de locuri unde se mănâncă bine în Oradea? Pentru următoarea vizită :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.