5 lucruri faine care îmi fac viața mai ușoară

Finalul de an e moment bun pentru tras linie și făcut bilanțuri, așa că m-am gândit să fac o listă cu câteva lucruri interesante descoperite în ultimele 12 luni. Am inclus 5 elemente aici, destul de diverse, care mie mi-au ușurat viața și mi-au fost extrem de utile pentru organizare. Sper să vă inspire și pe voi.

5 lucruri faine care îmi fac viața mai ușoară

Este o aplicație pentru productivitate și gestionarea timpului, foarte-foarte folositoare când lucrezi ca freelancer. Poate fi instalată atât pe laptop, cât și pe telefon și te ajută să ții evidența diferitelor task-uri și proiecte, astfel încât să știi exact cât timp aloci fiecăruia. Practic, scrii la ce task lucrezi și pornești timer-ul, apoi îl oprești când ai terminat. Poți genera rapoarte de lucru pe diferite perioade, pentru a vedea orele lucrate. Se poate utiliza și pentru a vedea câte ore petreci făcând diverse activități în afara jobului (de ex: curățenie, călcat, gătit, scris pe blog etc), ca să îți dai seama cam unde se duce timpul tău liber.

Pe mine mă ajută să mă concentrez mai bine la ceea ce fac și să nu mai pierd cu x lucruri în același timp. Ok, desigur că au existat și momente de rătăcire :D, însă per total mă simt mai motivată să lucrez când știu că e timer-ul pornit. 

Vă recomand în special varianta pentru laptop, cea pentru mobil nu este foarte friendly, însă își face treaba. Ambele opțiuni sunt gratuite. Desigur, dacă vă place foarte mult, puteți alege unul dintre pachetele avansate, cu mai multe opțiuni, contra cost (în special pentru companii).

Bibliotecile publice

Dincolo de imaginea unor biblioteci plictisitoare, cu cărți vechi pline de praf, am descoperit că realitatea stă cu totul altfel. La Biblioteca Ion Creangă din București am găsit cărți nou apărute, într-o stare bună și foarte bună ia,r plăcerea de a explora rafturile bibliotecii, la vânătoare de cărți, mă face mereu să fiu entuziasmată când îi trec pragul. Poți împrumuta mai multe cărți/filme pentru câteva săptămâni, programul este accesibil, iar permisul este gratuit – aviz celor care se plâng că e scump să citești. Bonus, se organizează tot felul de ateliere pentru copii sau adulți, iar oamenii de acolo sunt tare amabili.

recomandari-carti-biblioteca-ion-creanga

Economii

Din capitolul “Cum să faci economisitul mai ușor”, mi-am setat din contul de homebank să mi se vireze automat într-un cont, lunar, o sumă fixă de bani. Așa nu mai trebuie să-mi bat eu capul cu pusul banilor deoparte, iar economiile cresc încet-încet. Debitul direct este bun de folosit și pentru plata automată a unor facturi la lumină, TV, Internet, telefon etc. Deocamdată nu am apelat la opțiunea asta, însă facturile le plătesc oricum online și le-am eliminat pe cele printate.

Instagram

Mi-am făcut cont prin vară și de atunci postez destul de regulat. Instagramul mă inspiră să-mi pregătesc cu mai mare grijă mesele. Poate pare superficial, însă știind că urmează să pozez prânzul, am fost mai atentă la prepararea și aranjarea în farfurie a mâncării. Ceea ce e foarte bine, zic eu. La fel ca și blogul, Instagramul mă ajută să fiu mai atentă la detaliile frumoase din jur, în ideea de a le imortaliza și de a le împărtăși. Apoi, mai e partea de inspirație. Am descoperit multe rețete interesante pe conturile pe care le urmăresc, plus că sunt unele fotografii… wow! o plăcere să le admiri.

Ghiseul.ro

Pentru că sunt un cetățean responsabil 😀 și nu vreau să rămân cu datorii, mi-am făcut cont pe ghiseul.ro, unde ca să văd exact ce taxe am de plătit și care sunt termenele limită, fără să mai fac drumuri la ANAF sau să mă bazez pe cei de la contabilitate. Încă mă familiarizez cu sistemul ăsta, deci sper să nu-l fi lăudat degeaba.

Voi? Ce aplicații/ idei/ programe interesante vă fac viața mai ușoară? 


Mulțumirile merg către…

 • Corina, pentru că mi-ai prezentat Toggl.
 • Simona, pentru că mi-ai făcut cunoștință cu Biblioteca Ion Creangă.
 • Ioana, pentru că m-ai inspirat să-mi fac Instagram.
 • Marana, pentru că mi-ai reamintit de ghiseul.ro

3 thoughts on “5 lucruri faine care îmi fac viața mai ușoară

 1. radu

  Semimaraton Pe Arges in Jos de azi se pune? 3 grade, ploaie, ninsoare, vant, Balti, 21.20 km, PB 2:04. Ergo…STRAVA!

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Felicitări! Chiar mă gândeam și eu la Endomondo, dar până la urmă am renunțat să-l mai trec în listă 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.