Ceai de ciocolată {din boabe de cacao crude}

Recunosc, înainte să citesc (și să scriu) despre boabele de cacao, nu mi-aș fi imaginat că sunt așa de versatile. Ce ai putea să faci cu ele în afară de a le mânca pe post de gustare? Între timp, explorând subiectul, am descoperit o grămadă de moduri în care pot fi utilizate, inclusiv la fripturi, legume la grătar, salate de fructe sau… ta-daaaaaaa! CEAI.

Exact, boabele de cacao crude pot fi infuzate cu succes în apă, asemenea plantelor, mirodeniilor, florilor. Când am pregătit pentru prima dată ceaiul, nu știam la ce să mă aștept, dar rezultatul a fost, ei bine, deliciossss!

ceai de ciocolata

Cum se prepară ceaiul de ciocolată 

Am folosit ca bază un ceai verde chinezesc simplu, nearomatizat și fără alte ingrediente.

Am decojit vreo 4 boabe de cacao Dark și le-am pus direct în cană, o dată cu ceaiul verde, după care am așteptat. Apropo, știe toată lumea că ceaiul verde se lasă la infuzat 2-4 minute MAXIM, nu jumate de oră, da? Ca să nu vă mirați apoi de ce e amar la gust 😀

ceai de ciocolata din boabe de cacao ceai din boabe de cacao ceai verde si boabe de cacao

Am scos pliculețul cu ceai după vreo 2 minute, apoi am mai lăsat boabele de cacao să se infuzeze singure. S-au înmuiat foarte repede și aroma de ciocolată a devenit mai puternică, iar textura, mai blândă.

După ce am băut tot ceaiul ciocolătos, aproape pe nerăsuflate, m-am ocupat și de boabele de cacao infuzate. Și nu știu cum să zic, dar chiar ai senzația că mănânci ciocolată neagră sau vreo brownie pufoasă!

Am încercat și varianta simplă, adică fără ceai verde, iar infuzia e la fel de gustoasă, însă trebuie puse mai multe boabe de cacao. Apa se colorează într-un cafeniu plăcut, cam ca la un ceai negru.

După reușita asta, cu siguranță voi mai testa și alte rețete cu boabe de cacao, so stay tuned! 😉

2 thoughts on “Ceai de ciocolată {din boabe de cacao crude}

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.