Lecția de zen la Cafe Miau

Când am auzit că în București există o cafenea cu pisici, am mustăcit amuzată și am pus-o pe listă. Multe luni mari târziu, într-o seară caldă de sâmbătă, am ajuns la Cafe Miau, pregătită de alintat și mângâiat blănițe.

cafeneaua cu pisici bucuresti miau

Pe str. Maximilian Popper, la nr. 41, am găsit o curte micuță, cu mese, scaune, un balansoar și un hamac colorat, lângă gardul acoperit de verdeață. Nimic neobișnuit până acum. Raiul pisicilor e înăuntru, în cele câteva camere transformate în loc de joacă pentru micile feline. Ambianța mi s-a părut hippie-studențească, cu muzică reggae pe fundal și un decor relaxa(n)t. Mandala colorată mi-a atras atenția de cum am intrat, așa că m-am așezat la măsuța de lângă ea, căutând din priviri gazdele pufoase.

miau-cafe-interior cafe miau interior

Pe mese sau scufundate în pernuțe, cele mai multe pisici își făceau somnul de frumusețe. Totuși, erau și unele cu chef de joacă, pline de energie, care săreau elegant prin cameră, într-un dans numai de ele înțeles. Am făcut cunoștință cu o pisică rebelă, cu ochi verzi, care părea “șefa”.

cafeneaua cu pisici luna cafe miau pisica miau cafe cafenea cu pisici bucuresti

Am aflat că o cheamă Luna; eu i-aș fi zis Lăptic, are blănița așa albă și pufoasă de parcă ar fi spumă de lapte 🙂 Nu a vrut să vină la mângâiat, dar a părut mai mult decât încântată când am dezmierdat-o pe spate.

Cel mai mult mi-a plăcut o mâță care dormita fără nicio grijă în coșulețul de lângă mine. La un moment dat, una din pisicile energice a venit peste ea, într-un gest de tipul “Hai și tu la joacă!!”. A deschis un pic ochii, părând deranjată, s-a întins tacticos, apoi s-a făcut covrig la loc, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu e asta o reacție faină? “Lasă-i pe restul să se agite, nu contează ce cred, eu am chef să dorm, deci asta o să fac.” :))

pisica la cafe miau

cafe miau pisica

miau

Am mai scris despre admirația mea pentru atitudinea zen a pisicilor, dar vizita la Miau mi-a reamintit ce bine e să te relaxezi și să fii atent doar la prezent.

Mi-a plăcut mult “terapia cu pisici”, Miau Cafe e un loc minunat pentru când vrei să te destinzi și să iei lecții de leneveală. Da, cred că avem nevoie să învățăm să lenevim, să ne bucurăm de momentele în care nu facem nimic și să nu ne mai simțim vinovați pentru ele (a nu se confunda cu tergiversarea task-urilor, așa-numita procrastinare :P)

Deși nu mă încântă ideea de a avea o pisică acasă la mine, într-un apartament de bloc, sunt mereu gata să mângâi un ghemotoc alintat, iar Miau e perfect pentru asta.

 Alte info

  • Meniul de la Miau Cafe cuprinde multe băuturi, inclusiv sortimente variate de ceaiuri. Gustări sau dulciuri nu au (și cred că e mai bine așa).
  • Pisicile sunt vaccinate și deparazitate, iar dacă vă cade vreuna cu tronc, o puteți adopta.

Spor la mângâiat blănițe! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.