O nouă pictură pe treptele străzii Xenofon

Un râu cu apă limpede şi rece se revarsă pe o stradă din capitală, printre pietre şi vegetaţie sălbatică…

Nu am halucinaţii, cum probabil aţi fi tentaţi să credeţi. Este vorba de o pictură aflată pe strada Xenofon, singura stradă în trepte din Bucureşti, aflată aproape de Parcul Carol.

strada-xenofon-cascada

În vara anului trecut am făcut o plimbare pe-acolo şi am găsit strada respectivă decorată cu monumente şi locuri reprezentative ale oraşului, o idee binevenită în urbanul cam cenuşiu al zonei. Fotografii şi impresii de atunci găsiţi în acest articol.

Recent am aflat că strada a fost repictată, de data aceasta cu un peisaj montan, aşa că am mers să văd minunea cu ochii mei. Lucrarea a fost realizată în luna august de artista Eva Radu (căreia îi aparţine şi pictura precedentă), în colaborare cu agenţia de media Initiative România şi Primăria Sector 4, aşa cum este menţionat pe una din trepte.

scari-strada-xenofon-bucuresti-pictura strada-xenofon-2015 strada-trepte-pictate strada-xenofon-bucuresti-2015

Nu mi s-a părut neapărat cea mai autentică sau vie reprezentare, însă oricum reprezintă o pată de culoare binevenită. Fiind weekend, pe trepte era multă lume, preocupată să facă selfie-uri din toate unghiurile. Mă bucur că în Bucureşti devin tot mai populare spaţiile urbane care capătă “personalităţi” diferite în fiecare an, după strada Arthur Verona, unde se află de asemenea un perete folosit ca spaţiu de manifestare a creativităţii.

Aţi văzut noua pictură? Cum vi se pare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.