Cremeria Emilia aduce îngheţata italiană în centrul vechi din Bucureşti

De cum am auzit că în centrul vechi din capitală se inaugurează o gelaterie, Cremeria Emilia, mi-am dorit să o vizitez, nu neapărat pentru că aş fi mare fan îngheţată, ci pentru că… mi-e dor tare de Italia. Eram tare curioasă dacă cei care au deschis acest loc au reuşit să aducă în Bucureşti un gelato autentic şi, prin el, o părticică de Italia. Un alt motiv a fost acela că în albumul lor de pe Facebook am văzut nişte prăjituri care arătau genial, inclusiv un tiramisu cremos, pudrat cu multă cacao.

cremeria-emilia-dulciuri

Cu gândul la delicatesele italiene, am păşit sâmbătă după-amiază pe strada Franceză. La nr. 38-42, oamenii cu zâmbetul şi îngheţata pe buze mi-au arătat că am ajuns unde trebuie. Pentru a sărbători inaugurarea, cei de la Cremeria Emilia au făcut cinste cu câte o îngheţată la toţi pofticioşii, atât celor care veniseră special pentru eveniment, cât şi celor care se aflau prin zonă şi au dorit să se bucure de ceva dulce şi răcoros, că tot a fost vreme de primăvară.

cremeria-emilia inghetata-centrul-vechi-bucuresti-cremeria-emilia

Iniţial, m-a cam descurajat coada, dar servirea a mers foarte repede, iar gazdele făceau slalom printre cuvele de îngheţată, mânuind instrumentele cu pricepere. Deşi pe la Cremeria Emilia s-a perindat multă lume, nu a fost deloc aglomerat, aşa cum m-aş fi aşteptat. Nu tu îmbrânceli sau agitaţie, ci doar cornete pline cu îngheţată savuroasă şi multe “mmmm”-uri de satisfacţie, alături de ceva discuţii în italiană 🙂

gelato-cremeria-emiliadeschidere-cremeria-emiliabunatati-cremeria-emiliainghetata-buna-cremeria-emilia gelato-cremeria-emilia-bucuresti cremeria-emilia-bucuresti emilia-cremeria

Îngheţata de zmeură pe care am gustat-o chiar avea gust (divin!) de zmeură, nu de cine ştie ce dubioşenie artificială. În plus, culoarea celei de fistic, de un verde-bej pal, a fost de ajuns ca să mă convingă că înghetaţa de la Cremeria Emilia chiar e pe bune. (Nuanţele ţipătoare, aprinse, nu prea au ce căuta într-un gelato adevărat; or fi existând şi excepţii, nu spun nu, dar o îngheţată de fistic de un verde fosforescent ar trebui să ne pună pe gânduri cu privire la calitatea ingredientelor şi la cât de “naturale” sunt.)

inghetate cremeria emilia

Pe lângă micile canapele, la Emilia există locuri şi sus, unde sunt câteva mese la care te poţi bucura în tihnă de dulcegării sau de o cafea bună.

cremeria-emilia-gelato gelaterie-bucuresti-emilia

Meniul cu îngheţate este expus deasupra, uşor de văzut, cu desene şi un scris simpatic, care m-a dus într-adevăr cu gândul la gelateriile din Italia.

inghetata-cremeria-emilia

În vitrine, tot felul de eclere, pişcoturi, creme şi alte prăjituri grozav de seducătoare aşteptau să fie devorate.

prajituri-cremeria-emilia emilia cremeria centrul vechi

Din păcate, deşi erau gata de servit, inclusiv cu preţ, se pare că în ziua lansării gazdele au ales să nu vândă nimic, ci doar să facă cinste cu îngheţată. Pot să înţeleg care a fost raţionamentul, probabil că nu au vrut să se complice cu vânzarea pentru a nu se produce îmbulzeală, însă pe moment sufletul meu de gurmand a fost foarte revoltat. Adică să ai în faţa ochilor atâtea bunătăţi super-ultra-extra apetisante şi să nu poţi cumpăra nimic?? Sadism mai mare n-am văzut… Am plecat de acolo dezamăgită rău că trebuie să-mi pun pofta în cui, dar sigură că mă voi întoarce cât de curând să fac cunoştinţă cu (sper eu) un minunat tiramisu.

Cremeria Emilia

Adresă: Str. Franceză, nr. 38-42 (centrul vechi)

Facebook: https://www.facebook.com/cremeriaemilia

6 thoughts on “Cremeria Emilia aduce îngheţata italiană în centrul vechi din Bucureşti

 1. Anca

  Pacat ca inghetata nu e atat de buna si naturala precum s-a tot scris. Cine spune ca inghetata de la ei e naturala, nu are gustul format pentru a deosebi gustul/ culorile artificiale de cele naturale, si cu siguranta nu a mancat niciodata inghetata de la Inni. La Cremeria Emilia e doar o inghetata peste cea din comert, cu un gust mai bun decat inghetata din comert, dar departe de adevarata inghetata de casa sau de adevaratul gelato.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mie îngheţata de la Cremeria Emilia mi se pare foarte bună, deşi, cum ziceam, nu sunt specialistă (ca tine) 😛
   Sigur că mai există şi alte gelaterii cu îngheţată bună şi îţi mulţumesc de recomandare! 😉 Dacă tot suntem la capitolul “reclamă”, în centrul vechi mai e şi La Delicii, unde au un super-gelato, cu gusturi yummy.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.