8 idei de relaxare pentru weekend

Cu gândul la experienţele pe care le-am încercat în acest început de an, am zis să împărtăşesc câteva dintre ele cu voi, poate vă inspiră pentru weekend sau pentru orice altă zi în care aveţi nevoie de un pic de detaşare 🙂

Pregăteşte un platou cu brânzeturi, numai bun de împărţit cu cei dragi. Cumpără 4-5 sortimente de brânzeturi mai speciale, cu şi fără mucegaiuri (Roquefort, Comte, Camembert, Brie, Cantal, Reblochon etc.), şi serveşte-le alături de struguri, fructe uscate, dulceaţă sau alte bunătăţi. Plus un pahar cu vin.

 platou-branzeturi-la-van-gogh-bucuresti

Petrece o după-amiază de lectură într-o librărie. Eu aş propune Cărtureşti Verona, care are destule spaţii de citit unde te poţi face confortabil. Am petrecut aici ore bune în vacanţa de Crăciun şi am reuşit să citesc o carte în două tranşe. Când ţi se face poftă de ceva bun, micuţa ceainărie e la dispoziţia ta.

Formează-ţi un obicei nou. Îţi recomand provocarea 30 Days of Yoga cu Adriene, un program de exerciţii pe care le poţi face acasă, cu o abordare simpatică şi relaxată, ce te va ajuta să-ţi cunoşti mai bine corpul. Exerciţiile sunt pentru toată lumea, inclusiv începători, şi nu ai nevoie de niciun accesoriu. Doar de corpul tău şi o minte deschisă 🙂

Ieşi la plimbare într-un parc în care n-ai mai fost sau unde nu ajungi foarte des. Nu cu mâna goală, ci ia o cană-termos cu ceaiul sau cafeaua preferată, din care să sorbi în tihnă. La ce te duce cu gândul gustul băuturii calde? Ce senzaţii îţi trezeşte? PS: E prea frig ca să propun un picnic, dar va veni şi vremea lui 😉

parcul bordei 1

Mergi la librăria Kyralina, aflată aproape de Piaţa Romană, pe str. George Enescu, nr. 8. Aici găseşti nu doar cărţi în limba franceză, ci şi o mâţă simpatică şi prietenoasă, pe nume Souris, care abia aşteaptă să fie răsfăţată. Mângâie blăniţa cenuşie şi uită de toate grijile în timp ce te joci cu ea.

În cazul în care vrei o relaxare activă, care să-ţi pună creativitate la lucru, strânge câţiva prieteni şi mergeţi la un joc de evadare. Vezi aici locaţii de Room Escape în Bucureşti.

ordine în bibliotecă, iar cu ocazia asta poate descoperi cărţi pe care ai vrea să le (re)citeşti. Iar dacă ai răbdare şi timp, poţi chiar să faci un index cu toate cărţile tale.

Găteşte ceva diferit. Dacă n-ai chef de chestii complicate, poate fi şi o reţetă de ceai.

ceainaria-griffin-tea

One thought on “8 idei de relaxare pentru weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.