S-a deschis o nouă ceainărie în Bucureşti: Jodart

Update: Ceainăria s-a închis

Deşi sunt pasionată de locuri faine, ceai şi alte bunătăţi de genul, nu mai participasem până acum la o deschidere de ceainărie. Aşa că atunci când am aflat, întâmplător, că va fi inaugurată o nouă ceainărie în capitală, n-am mai stat pe gânduri şi m-am… autoinvitat 😀 Am văzut că petrecerea era deschisă tuturor, aşa că am profitat, ca să mă familiarizez cu spaţiul înainte să-i calce pragul prea multă lume.

biscuit-sub-forma-de-pliculet-de-ceai-jodart

Ceainăria Jodart este situată aproape de Grădina Botanică, pe str. Ernest Juvara, nr. 24, în căsuţa unde se afla magazinul „Să mărgelim”, care se pare că s-a mutat undeva în spate (creatorii de handmade probabil îl cunosc).

Jodart cuprinde trei săli decorate destul de simplu, în nuanţe de gri, bej, alb, piersică. Pe pereţii albi sunt aninate din loc în loc tablouri delicate care te duc cu gândul la stilul chic relaxat din Franţa, alături de mici obiecte din aceeaşi poveste. Mi-a plăcut atenţia acordată detaliilor (perdeluţe cu ceainice) şi sunt curioasă să văd cum va fi atmosfera din ceainărie în zilele „obişnuite”.

ceainaria-jodart

Conceptul Jodart îmbină jocul şi arta şi îşi propune să fie un loc unde, la ora 18:00, când termini serviciul, să te relaxezi, dar şi să te dezvolţi, să înveţi lucruri noi, participând la cursurile care vor avea loc aici.

Mica petrecere de inaugurare a fost plăcută, cu invitaţi de-ai casei, din ce am văzut. Cu toate astea, nu m-am simţit în plus. Prezentarea de ceaiuri a fost momentul meu preferat, căci am avut ocazia să degustăm câteva sortimente şi să aflăm poveşti şi informaţii despre minunata licoare. A urmat o tombolă (la care am câştigat unul dintre premii, hihi), apoi un concert drăguţ şi un mini-spectacol de improvizaţie, cu participanţi voluntari din public. Foarte de efect mi s-au părut fursecurile sub formă de pliculeţe de ceai, înmuiate în ciocolată, cu simbolul ceainăriei.

ceainaria-jodart-biscuit

ceaiuri-la-jodart ceaiuri-jodart ceainaria-jodart-zona-eroilor-bucuresti ceainaria-jodart-model-pe-perete

Nu ştiu dacă fumatul a fost permis doar pentru că era deschiderea sau aşa va fi de-acum încolo, însă sper ca măcar una din camere să fie rezervată pentru cei care vor să se bucure de ceai fără „parfum” de tutun.

M-am amuzat de faptul că pe mese erau, la un moment dat, mai multe sucuri carbogazoase decât ceaiuri, dar probabil că în viitor se vor mai echilibra preferinţele :))

Pe pagina de Facebook a ceainăriei Jodart găsiţi mai multe poze de la lansare. Eu, ca de obicei, mi-am concentrat aparatul foto pe decor şi am „uitat” de oameni 😀

În concluzie, abia aştept să vizitez din nou ceainăria şi să văd ce evenimente se vor coace acolo 🙂

Ceainăria Jodart

Adresă: Str. Doctor Ernest Juvara, nr. 24, Bucureşti (aproape de Grădina Botanică şi Spitalul Universitar de Urgenţă de la Eroilor)

Facebook: www.facebook.com/ceainariajodart

Web: www.jodart.ro

2 thoughts on “S-a deschis o nouă ceainărie în Bucureşti: Jodart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.