Cum să ai o dimineaţă minunată

Cine se scoală de dimineaţă….

Departe ajunge? Sau… e obosit toată ziua? 😀

Indiferent care e varianta potrivită pentru tine, e clar că modul în care ne petrecem dimineaţa ne influenţează starea de pe parcursul zilei. Aşa că de ce să nu avem o dimineaţă minunată, urmată de o zi la fel de bună, în loc să ne enervăm pentru toate mărunţişurile neplăcute care ne ies în cale?

ceai-de-vara-poemul-fructelor-sonnentor

Fiecare dintre noi avem mici tabieturi când ne trezim, care ne binedispun şi ne fac să ne simţim în largul nostru. Cu toate astea, pentru mulţi dimineaţa e partea cea mai ingrată a zilei, când parcă timpul o ia la fugă şi e greu să ţii ritmul, mai ales că eşti încă pe jumătate adormit. Aşa că îţi propun patru trucuri care pe mine mă ajută să fiu mai fresh şi să-mi încep ziua în forţă:

Trezeşte-te mai devreme

Multe persoane se plâng de faptul că timpul de dimineaţă nu le ajunge şi sunt mereu pe fugă, aşa că nu au vreme de nimic, nici măcar de un mic dejun în tihnă. Soluţia? Trezeşte-te mai devreme!

dimineata-de-la-birou

A te trezi târziu e cool, iar a te trezi de dimineaţă e nasol rău. Nu-mi dau seama de ce, dar cam asta e impresia oamenilor. De fapt, a-ţi începe ziua mai de dimineaţă poate fi foarte energizant, dar ca să fii matinal trebuie să te şi culci înainte de miezul nopţii.

Trezeşte-te mai devreme decât până acum cu cel puţin 1 oră, astfel încât să ai timp să te pregăteşti pe-ndelete. Dacă timp de o săptămână, în fiecare dimineaţă, te dai jos din pat cu 10 minute mai repede decât în ziua precendentă, în scurt timp te vei obişnui cu noul program, iar dimineţile se vor desfăşura într-un ritm mai plăcut. Există şi clubul oamenilor care se trezesc la 5 dimineaţa, în caz că ai nevoie de motivaţie. Chiar dacă nu îţi propui să te scoli atât de devreme, cu siguranţă că vei găsi ceva inspiraţie la ei.

Începe ziua cu ceva ce-ţi place

parcul herastrauÎţi e mai uşor să te dai jos din pat când ştii că te aşteaptă ceva plăcut, decât dacă te gândeşti că ai de făcut cine ştie ce lucru pe care-l urăşti. Şi chiar dacă pe parcursul zilei ai de îndeplinit şi task-uri nu tocmai pe gustul tău, ia-le pe rând şi nu anticipa. Deocamdată concentrează-te pe micile plăceri ale dimineţii, nu te stresa înainte să fie cazul. Fie că e vorba de o cafea aromată, de a-ţi scoate câinele la plimbare prin parc sau de câteva minute de meditaţie, la primele ore ale zilei oferă-ţi ceva care să-ţi bucure sufletul.

Ia micul dejun

mic-dejun-in-varsoviaDacă te trezeşti mai devreme ai timp să iei micul dejun liniştit, fără să fii presat şi îngrijorat că ai putea întârzia la serviciu.

Renunţă la a ronţăi un covrig pe fugă în timp ce alergi spre birou, ci alege mai bine să mănânci ceva sănătos şi consistent: o omletă cu roşii, fructe, iaurt cu fulgi de ovăz şi fructe uscate, o budincă etc. Dacă sari peste această masă, crește riscul de a mânca mult mai mult la prânz şi cină. Din nou, a lua micul dejun ţine de obişnuinţă.

Fă-ţi patul

If you want to change the world, start off by making your bed.” E un sfat amuzant, nu-i aşa? A face patul dimineaţa pare un lucru mărunt, o activitate de rutină, dar care te poate mobiliza pentru celelalte sarcini ale zilei. După ce ţi-ai făcut patul, ţi-ai încheiat socotelile cu somnul şi eşti gata să-ţi începi ziua pe bune. Ai sentimentul acela plăcut că acum camera ta e mai ordonată şi ştii că seara, atunci când te întorci obosit acasă, te aşteaptă un pat aranjat, primitor. Da, chestiile mici chiar contează. Vezi un clip interesant aici pe tema asta.

Care sunt activităţile tale matinale care îţi fac ziua mai plăcută?

Articol publicat pe România Pozitivă

9 thoughts on “Cum să ai o dimineaţă minunată

 1. laura

  Eu imi programez ceva placut pt a2a zi.Astfel, adorm cu gandul la ce urmeaza.Dimineata, motivatia e deja acolo.

  Reply
 2. Anca

  Foarte dragut ultimul sfat – nu am privit niciodata lucrurile astfel si nici nu m-as fi gandit ca un lucru atat de simplu imi poate schimba cat de cat modul in care imi incep ziua

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Până să văd clipul respectiv nici eu nu m-aş fi gândit că e aşa important să-mi fac patul. Dar chiar îmi dă un sentiment plăcut, la fel şi vasele spălate 🙂

   Reply
 3. Maria

  Andra , m-ai motivat să mă schimb și să fac o schimbare în rutina de dimineață! Cred că vor fi rezultate ?Merci

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mă bucur tare mult să aud asta, îți doresc să ai parte de cele mai bune rezultate! Please let me know cum merge și dacă mai ai nevoie de ajutor 🙂

   Reply
 4. Ibi

  Diminețile,la ora 7…ascult clopotul bisericii…e ca un ritual magic. Zic un Tatăl nostru,..și ziua va fi binecuvântată. Oricum,fericirea e in noi,doar trebuie sa o cultivăm,s o aducem la suprafață și s o trăim în fiecare zi. Mulțumesc că existați…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.