Rawcoco – dulciuri fără foc şi o atmosferă chic

Ce părere aveţi despre nebunaticul stil rococo? Dacă arhitectura nu prea vă preocupă, poate o să vă atragă totuşi atenţia o cofetărie ce poartă acest nume: Rawcoco.

Prima dată am auzit de Rawcoco la un eveniment de la Librăria Humanitas Cişmigiu, unde au servit bunătăţi după o conferinţă.

rawcoco-la-humanitas-cismigiu

Am tras o poză, am reţinut numele (simpatic!) şi mi l-am notat cu gândul să le fac o vizită. Gând la gând cu bucurie, săptămânile trecute Tea mi-a propus să ieşim chiar la Rawcoco, ceea ce am şi făcut 😀

Cofetăria – ceainărie Rawcoco se află pe o străduţă liniştită din zona Floreasca şi are o singură cameră destul de mică, dar amenajată chic, cu un colţ roz-bombon, stil French-romantic, plus scaune şi canapele confortabile. Şi un pian! O oglindă mare, cât un perete, dă senzaţia de spaţiu larg. Muzica ambientală, cu sunete din natură, e relaxantă şi cam îmbie la somn.

rawcoco-cofetarie-ceainarierawcoco-dulciuri-raw

Din vitrina frigorifică zâmbesc dulciurele colorate şi apetisante şi am stat ceva pe gânduri până să ne hotărâm.

Am ales două prăjiturici diferite, una cu matcha, alta cu ceva fructe, apoi ne-am delectat şi cu câteva bombonele. Ca mai toate prăjiturile preparate fără foc, şi acestea au fost foarte dense, consistente şi săţioase, diferite de cele din cofetăriile obişnuite. Desigur, sunt şi mai scumpe: 19-27 lei prăjiturile (100 g), iar bombonelele 15-17 lei (100 g). Însă din când în când un mic răsfăţ eu zic că merităm 🙂

prajitura-rawcoco-bucuresti prajitura-raw-rawcoco rawcoco-prajitura rawcoco-dulciuri-vegane-fara-foc rawcoco-dulciuri-fara-foc Alături de prăjiturile raw am savurat câte o kombucha, o băutură obţinută prin fermentare din ciuperca cu acelaşi nume, alături de ceai. Are un miros discret de oţet, însă la gust este foarte plăcută, puţin dulceagă. Pe mine m-a dus cu gândul la bragă. În perioada în care am fost noi la Rawcoco se desfăşura şi o promoţie, aşa că am primit şi câte un ceai Tulsi din partea casei, cu un gust blând, natural, de plante.

Dacă vreţi să pregătiţi bunătăţi fără foc în bucătăria proprie, la Rawcoco puteţi face şi cumpărături pentru acasă, din dulapul plin cu pudre şi mirodenii naturale, ceaiuri, unturi, uleiuri şi smoothie-uri.

rawcoco-zona-floreasca-bucuresti

Am observat că în ultima vreme au apărut tot mai multe cofetării şi restaurante raw vegane: Rawdia, Ostraw Vegan, LoVegan, BioFresh etc. Mi se pare binevenită această diversificare, nu doar pentru adepţii respectivului stil alimentar, ci şi pentru cei care vor să încerce ceva nou şi să savureze un pic de sănătate. Aşa că… la cât mai multe şi cât mai bune! 🙂

Raw Coco

Adresă: str. Constantin Aricescu, nr. 50, Bucureşti (zona Floreasca)

Program: Luni-Sâmbătă: 9:00 – 21:00

Facebook: www.facebook.com/RawCocoBucuresti

Website: www.rawcoco.ro

9 thoughts on “Rawcoco – dulciuri fără foc şi o atmosferă chic

 1. Poveştile Mele

  Cate lucruri interesante am citit despre Kombucha! Am si baut, daca tin minte pe cutie scria „ceai Kombucha”. Au asiaticii astia niste produse aparent ciudate, dar atat de sanatoase!
  Cat despre prajuturi… sa va fie de bine!

  Reply
     1. Dorothea

      Nu am inca deci nu ma pronunt. O prietena a inceput sa creasca si mi-a dat sa gust o data. Stiu ca inca are multi pui si cauta sa ii dea mai departe, de-asta v-am intrebat. 🙂

      Reply
    1. Camelia

     Buna. Acum am citit postarea ta din 2014 despre ciuperca Kombucha. Mai are prietena ta de dat ? Esti din Bucuresti ? Poate imi dai un raspuns pe e mail.
     Multumesc,

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.