Cum a fost la atelierul Blog your passion!

La ora la care scriu aceste rânduri, numai ce m-am întors de la incubator107, unde am ţinut primul meu atelier, despre bloguri şi pasiuni. Pentru mine a fost o experienţă nouă, având în vedere că n-am mai vorbit în public de ceva vreme, mai ales în faţa unor oameni pe care nu-i cunosc; pe majoritatea participanţilor i-am văzut pentru prima oară.

can you remember who you were before the world told you who should you beMai mult entuziasmată decât emoţionată, m-am pregătit cu drag, adunând într-o prezentare colorată imagini şi cuvinte motivaţionale, dar şi practice.

Am stat la poveşti despre pasiunile proprii şi online, despre cum să găseşti idei şi motivaţie pentru a scrie şi cum porneşti la drum în aventura blogging-ului. În unele momente mi-aş fi dorit să am cuvintele mai la îndemână sau să dezmorţesc mai mult atmosfera, însă a fost un început bun, zic eu.

7 idei ale prezentării mele:

 • Blogul este o invitaţie la autenticitate
 • Înainte de a-ţi face blog, gândeşte-te la pasiunile tale şi la motivele pentru care îţi doreşti să le pui în online
 • Scrie ACUM, chiar dacă nu scrii perfect
 • Fiecare avem ceva de împărtăşit, o poveste care merită spusă
 • Keep it simple
 • Scrie pentru oameni, nu (doar) pentru motoare de căutare
 • “Forget all the rules. Forget about traffic*. Write for yourself and celebrate writing.” (Melinda Haynes)

La final am pregătit şi o mică surpriză, o broşă sub formă de norişor vesel, deoarece pentru mine blogul asta şi este: un norişor pufos şi colorat, care mă face să am o perspectivă mai relaxată asupra vieţii şi îmi dă curaj să trec în zbor peste probleme. Mi-am dorit să închei atelierul într-o notă optimistă, aşa că am lansat fiecăruia provocarea de a scrie pe o hârtiuţă colorată câteva lucruri care i-au adus bucurie în ultimele zile. Am tras la sorţi, iar Cristina şi-a adjudecat broşa. S-o porţi cu plăcere!

Acasă am citit pe-ndelete toate gândurile şi mi-au adus şi mie zâmbetul pe buze:

…un telefon primit de la un coleg, trezitul de dimineaţă, pregătirea unui fel de mâncare chinezesc delicios, natura şi oamenii, cererea în căsătorie, plantarea cu cei de la Mai Mult Verde, o săptămână plină, ieşitul în weekend cu prietenii, soarele, o invitaţie gratuită la un workshop, un croissant cu unt savurat de dimineaţă…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O grămadă de motive de bucurie şi de recunoştinţă, nu-i aşa? 🙂

Eu vă mulţumesc că aţi venit şi, pentru că cei mai mulţi dintre voi încă nu aveţi blog, vă doresc să începeţi să scrieţi, să vă puneţi pasiunea (şi) în online şi să o creşteţi frumos! Dacă aţi avut curaj să împărtăşiţi cu ceilalţi micile voastre bucurii, în offline, eu zic că puteţi face asta şi pe un blog. Sper că v-a fost de folos atelierul, iar dacă mai aveţi nevoie de ajutor sau motivaţie, sunt aici! Succes!

(Foto 1: pinterest.com)

4 thoughts on “Cum a fost la atelierul Blog your passion!

 1. Iuliana

  Mi-ar fi placut sa particip la un asemenea atelier. Chiar daca nu mai sunt incepatoare, am inca multe de aflat, iar schimbul de experienta e intotdeauna benefic 🙂 Mi-a placut ideea cu biletelele cu bucurii 🙂
  Felicitari, Andra si succes mai departe!

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mulțumesc mult, Iuliana! Și mie mi-ar fi plăcut să stăm de vorbă și să facem schimb de impresii pe tema asta 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.