Trăieşte oraşul ca un localnic! – recomandări de locuri pentru vizitat în vacanţe

Mă simt în mood-ul de research pentru vacanţe, aşa că astăzi vreau să vă prezint un site foarte fain cu recomandări de locuri de văzut în plimbările voastre prin Europa şi nu numai. Este vorba de www.spottedbylocals.com, un site diferit de cele din nişa lui, care ne propune să cunoaştem oraşele din perspectiva localnicilor.

spotted-by-locals-recomandari-de-vacantePentru fiecare oraş există o echipă de oameni care scriu despre tot felul de cafenele, restaurante, statui, biserici, pieţe, magazine etc., nu neapărat turistice, ci mai mult genul de locuri unde ies ei, locuitorii. Multe dintre ele nu sunt trecute în ghiduri sau nu sunt foarte accesibile şi de aceea cred că acest site îţi dă ocazia să trăieşti oraşul, nu doar să-l vezi, limitându-te la obiectivele turistice ultra-cunoscute. Este updatat în permanenţă cu locuri şi tips&tricks care vă vor ajuta să aveţi o vacanţă savuroasă şi autentică.

Deocamdată sunt dsponibile informaţii de la persoane din 56 de oraşe din Europa şi America de Nord, printre care şi Bucureşti. Eu vă recomand cu căldură să aruncaţi o privire chiar şi pe articolele despre Bucureşti, veţi avea o surpriză plăcută să descoperiţi restaurante sau magazine de care nu ştiaţi, chiar dacă locuiţi în acest oraş.

bucuresti-schitul-darvariDescoperă aici alte locuri de văzut în Bucureşti

Pe site găsiţi şi o listă cu tururi gratuite coordonate de ghizi locali în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti.

Ghidurile sunt disponibile pentru download şi ca aplicaţii pentru iPhone şi Android, deci le puteţi descărca pentru a le avea la îndemână în călătoriile voastre.

Personal, cred că vacanţele sunt despre descoperit şi explorat, nu despre bifat în goană o listă de obiective turistice. O escapadă reuşită înseamnă să te mai şi opreşti din când în când, să admiri oamenii în timp ce savurezi o cafea, să priveşti peisajul direct cu ochii, nu doar prin aparatul foto. Să te detaşezi de statutul de turist şi să te plimbi pur şi simplu. Desigur, asta e varianta mea de a mă bucura de o călătorie, până la urmă atunci când vorbim de vacanţe nu există “corect” sau “greşit”.

Oricum ar fi, mi-a plăcut mult site-ul ăsta şi cred că e foarte de ajutor pentru planificarea unei vacanţe, indiferent dacă e una slow sau fast forward.

Voi de unde vă documentaţi despre locuri faine de văzut când plecaţi în vacanţă?

8 thoughts on “Trăieşte oraşul ca un localnic! – recomandări de locuri pentru vizitat în vacanţe

 1. O Oană

  Hmm, de documentat nu mă prea documentez înainte de o călătorie. Îmi vine în minte o țară sau un oraș după ce am văzut un film sau am citit o carte și abia apoi caut un oraș anume. În 100% din cazuri a funcționat tehnica 🙂

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Deci mergi pe intuiţie mai mult 🙂 Poate e mai bine aşa, să pleci cu mintea deschisă şi fără aşteptări. Cumva e ciudat să ajungi să vezi un loc în vacanţă pe care l-ai studiat deja din toate unghiurile pe net…

   Reply
 2. Tea Slabeste

  De pe bloguri.. daca am timp inainte, ofc. Dar merg si pe “cu capul inainte” si incerc sa nu iau nimic din centru. Evit orasele tip capitala, nu-s fan ca-s prea urban, prea putin vacantaaaa. Florenta, here I come!

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mmmm, cred că avantajul oraşelor mari e că ai de unde alege, sunt multe de făcut şi de văzut – uneori PREA multe şi e frustrant că nu ai timp :)) Sunt mai agitate, dar eu am avut de fiecare date surpriza să descopăr şi locuri quiet.
   Ai văzut, da? : http://zambetsisanatate.ro/tag/florenta/ Să te bucuri la maxim de vacanţă! :*

   Reply
 3. denisa

  Mmmm, in urmatoarele 2 luni trebuie sa ma redocumentez despre Paris, alte locatii de vizitat inafara de cele din prima vizita. O sa citesc mult pe forumuri, bloguri, site-urile oficiale…Eu intotdeauna cind imi planific sa plec in concedii fac harti cu obiective, cu locatia de cazare, cu distanta zilnica, fie de la noi fie din afara.

  Reply
 4. Andreea Cretulescu

  Buna, Andra,

  Am incercat mai multe site-uri de acest gen, spottedbylocals.com si airbnb.com mi se par pana acum cele mai utile.
  Pentru a cauta oferte pe cont propriu, poti sa-mi spui pe ce site-uri iti gasesti ofertele pentru calatoriile pe care le faci?
  Noi am cautat pe mai multe, insa cel mai util pana acum ni s-a parut vacante.net, site pe care am si reusit sa facem o rezervare de city break in Roma (cu bani ca pentru student, if you know what I mean :D) …

  Iti doresc mult succes in continuare cu proiectul si continua sa scrii pentru ca o faci tare bine!!!

  Cu drag,
  Andreea 🙂

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Bună, Andreea! Pentru cazare folosesc de obicei booking.com, sunt foarte mulțumită de client service-ul lor. Au fost profi de fiecare dată când am avut o problemă cu o rezervare făcută prin ei.
   Mulțumesc! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.