Pune-ţi visul pe hârtie!

Ai un vis (sau mai multe). Îţi doreşti să călătoreşti non stop, să-ţi deschizi afacerea ta, să alergi la cât mai multe triatlonuri. Poate vrei din tot sufletul să ajungi mai tare ca Bill Gates, să urci pe Himalaya sau pur şi simplu să ai un job stabil şi o familie mare.

De unde începi? Aşterne-ţi visul pe hârtie. Scrie ce-ţi propui, detaliază cât poţi de mult şi lasă-ţi sufletul să-şi facă de cap şi să-ţi conducă mâna.

Cum arată viaţa ta, acum că ţi-ai îndeplinit visul? Cu cine eşti şi unde? Cum e atmosfera? Ce arome simţi în aer? Ce forme vezi în jurul tău? Ce sunete se aud?

Dă glas dorinţelor tale şi pune-le în litere, cu creionul, stiloul sau cu tastatura. Dacă eşti o persoană vizuală, dă un contur visului, colorează şi lipeşte bucăţele din el pe hârtie sau virtual într-un doc pe laptop.

Simplul fapt de a scrie dă coerenţă gândurilor şi te face atent la ceea ce îţi doreşti de fapt. Înţelegi mai bine care îţi sunt priorităţile atunci când le vezi scrise de mâna ta, când le gândeşti atât de limpede încât să le poţi exprima în fraze. Cumva e şi un act de curaj să fii faţă în faţă cu visele tale. Se spune că “Dacă visele tale nu te sperie, înseamnă că nu sunt destul de îndrăzneţe”. Nu ştiu dacă e musai să te sperie, ci mai degrabă să te uimească prin intensitatea lor.

Desigur, nu e de ajuns să scrii pe o hârtie ce îţi doreşti pentru ca visele să ţi se îndeplinească de la sine. Mai trebuie şi să acţionezi, indiferent dacă asta înseamnă să-ţi faci o strategie, să pui o întrebare, să baţi la o uşă…

Oricum, nu uita:

Scrie cu inima despre visele tale înainte de a-ţi stabili obiectivele cu mintea.

Articol publicat pe România Pozitivă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.