Condimente şi ceai rooibos – un mix de efect

Sunt obişnuită ca ceaiurile negre să fie cele condimentate, aşa că am rămas puţin surprinsă când am primit de la D’Oro Tea un rooibos în combinaţie cu condimente.

Deşi nu este un ceai propriu zis, deoarece nu conţine frunze de Camellia sinensis, rooibosul sau ceaiul roşu este preferat pentru lipsa de cofeină şi pentru gustul său dulceag.

cele-cinci-condimente-doro-tea

ceai-rooibos-cele-cinci-condimente-doro-tea

Mi-am aruncat puţin privirea în punguţa de ceai “Cele cinci condimente” şi am dat peste tot felul de forme simpatice, foarte aromate: batoane de scorţişoara, cardamon, bucăţele de portocală, boabe de piper, cuişoare şi multe altele. Toate, scăldate într-o mare de rooibos. Un tablou parfumat şi promiţător.

E mai light decât un ceai negru, iar parfumul condimentelor se pierde puţin în dulceaţa sa. L-am încercat şi în combinaţie cu lapte şi pot să spun că are un gust mai plăcut, mai blând, decât ceaiul negru cu lapte. Perfect pentru o toamnă blândă şi răsfăţată!

doro-tea-ceai-rooibos

2 thoughts on “Condimente şi ceai rooibos – un mix de efect

 1. Raluca

  Ador rooibos-urile cu condimente! Mi s-au parut ciudate la gust, la inceput, dar apoi m-am obisnuit si au devenit printre preferatele mele. Mereu aleg un rooibos cu condimente decat unul cu fructe/simplu. E.. cel mai bun. 😛

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Cred că de-acum o să mă orientez şi eu spre rooibos în combinaţie cu condimente, că tare bun e 😀 ŞI cu lapte e genial!!! Cel cu fructe nu cred că merge în combinaţia asta…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.