Vă mai amintiţi de Festivalul Merelor? Ei bine, dacă atunci v-am povestit mai mult prin imagini despre sucurile naturale de la Valea Mare, acum vă invit să aflaţi şi alte informaţii despre aceste băuturi delicioase. Vă invit să citiţi un interviu cu cu Ioana şi Liviu Manolescu, fondatorii şi administratorii Valea Mare, despre ideea sucurilor de mere, procesul de obţinere şi calităţile acestora.
Care este povestea din spatele sucurilor Valea Mare?
Povestea Valea Mare a început de mulţi ani, când bunicul storcea mere la vechiul nostru teasc de lemn, din care scotea cea mai savuroasă şi mai parfumată băutură de care am avut parte în întreaga copilărie. Şi acum, este suficient doar să turnăm puţin din sucul nostru de mere în pahar ca să simţi din nou aroma copilăriei. E ca şi cum te-ai trezi brusc în mijlocul unei livezi de meri plină-ochi cu mere coapte şi apetisante, doar e… “direct din natură”! 🙂
Cum aţi început să faceţi sucuri? De unde achizitionaţi merele şi celelalte fructe din care preparaţi sucurile?
În Valea Mare şi în localităţile din împrejurimi sunt foarte multe livezi cu mere, însă nu toate merele erau valorificate la potenţialul lor. Cele mai multe mere erau folosite la producerea ţuicii, o băutură de altfel naturală, dar care nu pune în valoare proprietăţile incontestabile ale merelor. Drept urmare, ne-am gândit că producerea sucului natural de mere este soluţia ideală pentru a pune în valoare acest fruct.
Încă de la stadiul de idee, ne-am propus ca sucurile pe care le vom face la Valea Mare să fie la fel ca şi cele pe care le făcea bunicul: cu adevărat naturale, obţinute doar din fruct şi fără nici un fel de adaosuri.
Pentru început, am achiziţionat o instalaţie mică şi am început să producem suc de mere pentru familie şi pentru prieteni. Am obţinut un suc natural minunat şi, drept urmare, ne-am gândit să punem bazele unei afaceri de familie cât se poate de fascinantă şi de sustenabilă. Aşa a luat naştere Valea Mare, un brand cu adevărat local pornit de la o veche tradiţie de familie, un brand care a reuşit într-un timp record să-şi facă loc în inima consumatorilor prin calitatea sucurilor naturale pe care le produce.
Care este diferenţa dintre sucurile produse de voi şi cele cunoscute, pe care le găsim de obicei pe rafturile supermarketurilor?
Practic, sucul nostru de mere este făcut storcând direct merele şi numai şi numai din mere, fără a adăuga apă, zahăr, arome, conservanţi sau alte prostii. La fel şi mixurile noastre de suc de mere cu căpşuni, cireşe şi piersici… toate sunt sucuri “direct din natură”!
Cum sunt pasteurizate sucurile Valea Mare? Prin acest proces nu se pierd vitamine şi nutrienţi?
Sucurile sunt pasteurizate în utilaje speciale din inox alimentar, la o temperatură controlată, de 79 grade C, astfel încât să se distrugă enzimele de fermentare, dar să se menţină cât mai mult din calităţile sucului obţinut prin presarea merelor tocate.
Unde se găsesc sucurile de fructe Valea Mare?
Sucurile noastre se găsesc în magazinele care vând produse tradiţionale din Bucureşti, Braşov, Galaţi şi alte oraşe, în Plafaruri, precum şi în magazinele Metro din Bucureşti, Piteşti, Ploieşti, Braşov.
În weekend-uri, sucul de mere Valea Mare poate fi găsit şi în târgurile organizate în Bucureşti în Agronomie şi în Piaţa Pipera.
Care sunt planurile voastre pentru viitor? V-aţi gândit să va extindeţi şi pe alte segmente gen dulceţuri şi gemuri?
Este firesc pentru un brand optimist aşa cum este Valea Mare să ne dorim o creştere a capacităţii de producţie, însă nu facem o obsesie din asta şi suntem extrem de atenţi să luăm toate măsurile necesare pentru a realiza acest lucru fără a face nici un compromis privind calitatea produselor noastre.
Rămânem docamdată în zona sucurilor naturale cu dorinţa ca produsele noastre să ajungă în toate zonele din România.
Nu ne deranjează statutul de afacere mică, de familie, ci încercăm să compensam prin entuziasm, muncă, seriozitate şi creativitate. 🙂
Sunt chiar curioasa sa le gust, nu pot sa-mi inchipui un suc fara sa fie diluat macar un pic cu apa, nu-i prea dens si dulce, chiar si fara zahar adaugat, majoritatea fructelor sunt dulci. Insa imi place cum arata cel de mere si visine din poza 😉
Da, cel de mere simplu e dulce-dulce, însă cel cu vişine e puţin acrişor 😉
Cel de mere si visine trebuie sa fie super! Merele dulci visinile putin acrisoare …
Şi mie mi-a plăcut mult combinaţia asta, nu e nici prea dulce, nici prea acră 🙂