Ce am mai învăţat despre mine…

incubator 7 popasuri pe un nou drumCu gândul la ciocolată şi decoraţiuni de Crăciun (mai e puţin :D), m-am întors în mansarda incubator107 pentru a participa la un atelier despre (re)găsirea propriei direcţii în viaţă. Se numeşte „7 popasuri pe un nou drum” şi constră într-o serie de întâlniri prin care fiecare poate să-şi facă o idee mai clară despre: ce mă reprezintă, ce vreau să fac, cum pot să-mi pun în practică abilităţile. 

Sub îndrumarea fetelor de la CV Designers, am făcut un test de personalitate şi apoi ne-am împărţit în echipe în funcţie de rezultatele obţinute, după care am început să lucrăm. E unul dintre puţinele teste din care chiar am înţeles ceva, poate şi pentru că a fost exemplificat foarte bine, iar răspunsurile au venit de la noi şi nu ne-au fost oferite pe tavă.

Deşi am obţinut punctaje destul de asemănătoare la toate cele patru categorii de culori (chiar două identice!), am avut nişte „ahaaa”-uri semnificative, care m-au ajutat să-mi conştientizez mai bine reacţiile. Alfel spus, s-a făcut puţină ordine în ideile mele despre mine şi comportamentul meu. Câteva tuşe din acest tablou personal, pe partea de comunicare şi relaţionare (cu dedicaţie pentru prieteni şi cunoştinţe :D):

 • Când încep un proiect îmi place să ştiu clar ce am de făcut, ce se aşteaptă de la mine, detalii concrete. (ţin minte că la şcoală prima mea întrebare când aveam de scris un eseu era „Câte pagini să aibă?”)
 • Prefer să am o plasă de siguranţă când fac o schimbare decisivă. Îmi calculez bine paşii şi nu mă arunc cu capul în faţă într-o situaţie fără să ştiu ce-i cu ea. Nu-mi place să fac o schimbare de dragul schimbării, am nevoie de o motivaţie puternică.
 • implic total atunci când cred în ceva.
 • Feedback-ul îmi este foarte de ajutor, pentru că aşa pot să-mi îmbunătăţesc activitatea.
 • Nu-mi place să amân, prefer să fac lucrurile din timp, nu să le las pe ultima sută de metri.
 • Sunt pragmatică şi orientată spre soluţii, aleg să acţionez în loc să stau şi să mă plâng. Îmi plac chestiile practice. De-asta nu înţeleg care e plăcerea în a primi buruieni flori, când ceaiul, ciocolata sau cărţile sunt şi frumoase, şi folositoare.
 • Vreau să iau singură decizii pentru mine şi mă aştept să fie respectate. Dacă greşesc, asta e, măcar am şansa să învăţ ceva pentru viitor. Mă ajută mult să primesc opinii şi sfaturi, le apreciez, dar îmi rezerv dreptul de a alege dacă ţin sau nu cont de ele. Şi nu e cazul să insistaţi, că mai tare mă încăpăţânez 😀
 • Nu-mi plac oamenii care o fac pe deştepţii.
 • În timpul liber prefer spontaneitatea, nu-mi place să-mi fac planuri
 • Ca să comunici bine cu mine trebuie să vorbeşti la obiect, pe un ton prietenos, dar să nu baţi câmpii şi să nu mă linguşeşti.

PS: Cele de mai sus se aplică în proporţie de 90%, deci puteţi avea parte şi de surprize.

Urmează şi alte întâlniri, fiecare cu o temă specială, deci dacă aveţi nevoie de puţină îndrumare, vă recomand acest atelier.

PS: Mai multe despre ideea CV Designers puteţi afla dintr-un interviu “pozitiv” aici

Sursa foto

0 thoughts on “Ce am mai învăţat despre mine…

 1. Mira

  Ce frumos, Andra, si ca sa-ti spun la obiect si, incerc pe cat posibil, un ton prietenos fara sa bat campii – desi e in firea mea -, testele astea se pare ca pot sa fie cu adevarat interesante si chiar relevante.
  Totusi, cred ca fiecare dintre noi poate sa se cunoasca tot mai bine chiar prin lucrurile simple (sau cele mari) pe care le face in fiecare zi. Altfel spus, prin felul in care raspunde provocarilor de zi cu zi 🙂 Cel putin asta cred eu…

  Reply
  1. Andra :)

   Într-adevăr, putem să ne dăm seama de cum suntem prin modul în care reacţionăm în fiecare zi, dar uneori e nevoie de ceva care să pună ordine în informaţiile strânse. În sensul ăsta m-a ajutat atelierul 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.