Sandvici de dovleac

Când zic „dovleac”, gândul îmi fuge imediat la ceva dulce, cald, asortat cu scorţişoară, nuci şi savurat toamna târziu, în timp ce stau la fereastră şi privesc cum plouă. De data asta, însă, am vrut să schimb puţin reţeta, inspirată de vacanţa de anul trecut de la Roma, unde am mâncat pentru prima dată plăcintă cu dovleac sărată.

Dacă ultima oară când am făcut clătite m-am chinuit să tai dovleacul, acum am adoptat altă strategie: în loc să-l curăţ de coajă, l-am spălat şi l-am tăiat felii.

dovleac felii

Am pus la copt rondelele şi în câteva minute s-au făcut moi şi gustoase, gata să joace rolul de „pâine”.

Am uns o felie de dovleac cu ulei de măsline, am presărat puţin rozmarin şi am pus deasupra brânză de capră, salată verde, fâşii de sfeclă, migdale şi două rondele de roşii. Am închis sandviciul cu cea de-a doua felie şi deasupra am rupt câteva bucăţele de crakeri Wasa. Et voilà!

sandvici cu dovleac 1

A ieşit delicios 🙂 Dovleacul dulceag cu brânza sărată se completează perfect, iar rozmarinul dă o aromă fresh sandviciului. Plus că e şi foarte săţios.

sandvici cu dovleac

Din ce a mai rămas am improvizat şi nişte „bruschete”, având ca bază tot dovleacul, cu aceleaşi ingrediente.

bruschete de dovleac

Poftă bună! 🙂

PS: Kadia ne invită la un concurs având ca personaje principale dovlecii. Dacă vreţi să participaţi şi voi, găsiţi mai multe detalii pe blogul ei.

0 thoughts on “Sandvici de dovleac

  1. Pingback: Bostani în bucătărie | In jurul Kadiei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.