Schimb de haine sau cum să-ţi reînnoieşti garderoba

schimba hainele2 Despre Schimb de cărţi am povestit deja, acum o să mă refer la un eveniment la fel de original: schimb de haine. „Schimbă hainele, schimbă personajul” constă într-o serie de întâlniri la care fetele aduc obiecte vestimentare sau accesorii de care doresc să se despartă, pentru a alege altele în locul lor, înnoindu-şi astfel garderoba for free. Hainele sunt aranjate pe stative, probate şi apoi adjudecate. Cele care nu sunt luate de nimeni, se donează.

Dincolo de aspectul practic al acestui schimb – îmbrăcăminte şi accesorii noi – se află însă şi o parte de interacţiune, de căutare, mai savuroasă chiar decât rezultatul în sine al întâlnirilor. Cred că e tare simpatic să priveşti la un schimb de haine din exterior (mai ales bărbat fiind) şi să vezi cum, dintr-o dată, o ceată de fete se îngrămădesc să caute printre haine şi să găsească ceea ce li se potriveşte. E la fel de amuzant să te uiţi la domnişoarele care se postează lângă haina mult-visată pentru a fi sigure că vor apuca să o probeze :D.

Schimbul de haine nu are însă nimic din agresivitatea celor din magazinele cu reduceri, cel puţin la ediţiile la care am paticipat eu: fără tras de păr şi unghii rupte, doar ochii în patru şi multă rapiditate. Întâlnirile sunt mai degrabă nişte furnicare de veselie şi bună dispoziţie, soldate cu zâmbete de satisfacţie, pe care poate multe dintre noi nu le obţin după o raită de shopping prin magazinele cu pretenţii.

schimba hainele1Nu în ultimul rând, e un sentiment tare plăcut să vezi fete încântate că şi-au găsit hăinuţe frumoase, iar unele dintre ele sunt cele pe care tu le-ai adus, pentru că nu-ţi mai plăceau. Şi uite aşa acestea îşi găsesc o utilitate şi aduc bucurie pe faţa şi corpul altor persoane. E ca şi cum ai da o parte din tine celorlalţi, pentru a le aduce un pic de fericire. Schimb de haine oferă şi prilejul de a lua pulsul „modei” la cald, de a vedea cum se îmbracă alte tinere obişnuite – o experienţă mult mai reală decât frunzărirea unei reviste de fashion.

Mai multe despre întâlniri, pe pagina de Facebook

Următoarea întâlnire are loc sâmbătă, 26 noiembrie 2011, în Cool Cat. Detalii aici

————-

Surse imagini: 1 şi 2

3 thoughts on “Schimb de haine sau cum să-ţi reînnoieşti garderoba

  1. Pingback: Recomandări pentru weekendul 25 – 27 noiembrie în Bucureşti « Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.