QuestoApp, o aplicație cool pentru vânători de comori urbane

Despre QuestoApp am aflat chiar înainte de starea de urgență din primăvară, când ieșitul în oraș la plimbare era doar un vis frumos. Mi-am pus însă o notă mentală (și fizică, undeva prin laptop) ca atunci când voi avea ocazia, să parcurg unul dintre tururile propuse de aplicație, care promiteau aventuri palpitante pe străzile din București, dar și alte orașe din țară și din lume.

Coincidența a făcut ca prin toamnă să aud din nou povestindu-se cu entuziasm despre această aplicație și ce faine sunt tururile, așa că de data asta m-am mobilizat și am bifat 3 “vânători”: 2 în București și 1 în Timișoara.

“Vânătoarea de comori” se face pe cont propriu, cu ajutorul aplicației QuestoApp. Poți porni în explorare oricând dorești, singur sau însoțit.

Cum funcționează:

  1. Descarci aplicația în telefon.
  2. Cumperi/ te înscrii la un tur (Majoritatea sunt cu plată, dar există și câteva gratuite. Oricum, prețurile sunt simbolice, aș zice. Cele la care am fost eu au costat aproximativ 25-30 lei/ tur; dacă sunt mai multe persoane, prețul se împarte)
  3. Mergi la punctul de pornire și începi aventura. Când dai Play, descoperi cadrul poveștii și primești un indiciu, iar pe baza lui trebuie să te deplasezi spre un alt loc și să afli răspunsul la provocarea propusă. Acesta deblochează un nou indiciu și tot așa. Dacă ești în dificultate, poți apela și la Hint-uri. Partea foarte tare este că pe lângă indicii, după ce dai răspunsul corect, afli mai multe informații despre istoria locului, despre diferite personalități, obiceiuri, “secrete”.

Există și tururi pentru interiorul unor muzee sau case memoriale.

Cele două tururi din București au fost faine, cu indicii destul de ușurele (fiind familiară cu orașul), însă am avut câteva dubii la unele întrebări.

La turul din Timișoara (Update 2022: nu mai e activ), primele indicii mi s-au părut cam complicate, pentru că lipsesc ceva elemente (nu-mi dau seama dacă intenționat sau nu, probabil că s-au deteriorat). La altele, exprimarea a fost cam vagă, așa că am orbecăit puțin, dar nu mi s-a părut derajant. Până la urmă, am ales turul și pentru plimbare, nu ca o cursă contra-cronometru (deși poate fi și așa ceva, dacă îți dorești).

Ce îmi place mult la aceste tururi e că te fac să te uiți cu atenție la clădiri sau locuri pe care poate altfel le-ai trece cu vederea. Primești o gustare delicioasă de arhitectură, istorie, legende și zvonuri, plus că faci mișcare – distanța pe care trebuie s-o acoperi, între obiective, e cam de 3-4 km (este menționată la fiecare tur).

Pe QuestoApp sunt tururi și în Iași, Cluj-Napoca sau Sibiu, plus multe alte orașe, deci… spor la explorat!

2 thoughts on “QuestoApp, o aplicație cool pentru vânători de comori urbane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.