Pura Vida Sky Bar și parada acoperișurilor

Pura Vida Sky Bar este cireașa de pe tort a hostelului cu același nume, aflat în centrul vechi al Bucureștiului. Mai exact, domină acoperișul unei clădirii îngrijite de vizavi de Banca Națională, fix în inima orașului.

Sky Bar-ul este deschis doar în lunile cu vreme bună, așa că am profitat de weekendul de vară și ne-am strecurat pe sub schele în căutarea intrării. Treptele până sus sunt tapetate din loc în loc cu mesaje funny, care fac urcarea mai ușoară.

sky bar pura vida centru bucuresti

S-a nimerit ca vizita la Pura Vida Sky Bar să coincidă cu o duminică înnorată, în care picăturile de ploaie tatonau asfaltul încins. Cu toate astea, se strânsese lume pe terasă, pe scaunele înalte, la adăpostul pergolei albe, sorbind din cocktail-uri colorate și povestind însuflețiți cu prietenii. Spațiul nu e extraordinar de mare, dar poate găzdui multă bună-dispoziție și conversații pe ritmurile de muzică lounge. Efervescența sky bar-ului se asortează cu agitația de jos, de pe străduțele pietruite. 

bucuresti pura vida sky bar hostel priveliste bucuresti centrul vechi pura vida pura vida sky bar hostel centru bucuresti

Meniul include o gamă variată de băuturi, atât alcoolice, cât și non-alcoolice. Da, au și ceai 🙂 Un ceai negru am savurat eu și s-a potrivit bine cu mood-ul “londonez” al serii.

Cel mai cochet acoperiș este, fără îndoială, al Băncii Naționale. De un roșcat-strălucitor, apare ca o pată de culoare pe fundalul clădirilor albe sau sure din jur. Se mai vede o felie din acoperișul fostei Biblioteci Naționale, turnul modern de pe Calea Victoriei, precum și ceva ziduri nu prea aspectuoase de la casele vecine.

pura vida sky bar hostel pura vida

pura vida sky bar bucharest

Barul de pe marginea terasei este stropit cu nuanțe vesele de galben, roșu, albastru și verde, adică un plus de veselie pentru priveliște, alături de masa lungă de pe mijloc, de asemenea pictată cu forme colorate.

La Pura Vida Sky Bar merită să mergi pentru senzația de a fi la înălțime, în bătaia vântului, într-o ambianță hipster-șic. E un loc de atmosferă, bun de topit grijile și de visat cu ochii deschiși.

Hostelul Pura Vida pare foarte dichisit, dacă e să judec după fotografiile de pe net, iar din ce am văzut are camere cu 4, 6, 8 sau 10 paturi și baie comună, dar și camere duble cu baie proprie. Plus bucătărie, spațiu de socializare, cărți etc. Probabil că este foarte apreciat de turiștii străini datorită locației.

pura vida hostel sky bar

Adresă: str. Smârdan, nr. 7, București (în centrul vechi)

Facebook: https://www.facebook.com/skybarhostelbucharest/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.