Sheida, cafenea și ceainărie cu aromă de fapte bune

Cum poți să te relaxezi și să faci o faptă bună în același timp? Mergi la Sheida, noua cafenea și ceainărie deschisă lângă Sala Palatului.

Luminos, fresh chiar dacă nu foarte mare, spațiul se remarcă prin designul de inspirație orientală cu elemente contemporane, culorile vii și accesoriile autentice. Mie mi-au plăcut în special lampadarele aninate de tavan, însă punctul forte al localului sunt covoarele persane care decorează pereții și zona superioară a cafenelei. Partea faină este că acestea nu sunt doar de decor, ci pot fi cumpărate.

sheida-cafenea-ceainarie

sheida ceainarie bucuresti sala palatului sheida-bucuresti cafenea-ceainarie-sheida sheida-antreprenoriat-social

Fiecare ceai, cafea sau desert savurat la cafeneaua Sheida înseamnă o faptă bună. Asta deoarece Sheida este o structură de antreprenoriat social – veniturile încasate în cafenea și din vânzarea covoarelor sunt direcționate în totalitate către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria. Fundația oferă servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și fără asigurări sociale. De asemenea, 150 de copii din Centrul Educațional Băneasa și Afterschool Clinceni beneficiază de servicii educaționale.

Am urcat scara spiralată din fier forjat și am pășit în spațiul de sus, unde m-am simțit ca într-un mic muzeu; covoarele și mobilierul cu aer antic se potrivesc de minune cu lămpile moderne.

sheida-cafenea sheida-covoare-persane cafenea-sheida

Revenind cu picioarele pe pământ, adică la nivelul de jos, de pe barul colorat zâmbesc tarte, checuri și cookies, iar recipientele cu ceai și cafea umplu rafturile vesele. Eu am încercat un ceai roiboos, dulce și bun, stând comod pe unul din scaunele foarte diverse ale cafenelei.

sheida-fundatia-policlinici-regina-maria

Deși cafenea, meniul de ceaiuri de la Sheida este generos și cuprinde inclusiv sortimente mai deosebite, ca Formosa Oolong, ceai alb sau ceai care înflorește.

De la evenimentul de lansare am plecat cu o amintire inedită: un ceai personalizat cu aromă de fapte bune. Fiecare invitat și-a putut crea propriul ceai, alegând din cele 9 sortimente puse la dispoziție și amestecând proporții variabile din acestea. O idee foarte bună 🙂

ceai-cu-aroma-de-fapte-bune-sheida

Povestea cafenelei o puteți afla chiar din meniu, alături de alte gânduri ce stau sub semnul bunătății și al iubirii.

Sheida – Coffee and stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.