Ceai ascuns în ciocolată

Cine spune că medaliile sunt condamnate să zacă în dulap? Am găsit o întrebuințare practică medaliei simpatice de la Cozia, sub formă de mini-farfurioară: suport pentru ciocolată 😀 Și nu orice fel de ciocolată, ci una cu… ceai.

Ciocolata neagră Bovetti cu Earl Grey îmbină două plăceri sub un singur ambalaj, motiv pentru care nici n-a rezistat întreagă până la ședința foto :))

ciocolata-bovetti-cu-ceai-earl-grey.

Să le luăm pe rând. Ceaiul Earl Grey este un sortiment clasic, ușor de găsit chiar și prin supermarketuri, însă până de curând habar n-aveam ce-i cu el. Am descoperit cu mirare că, pe lângă ceai negru, conține… bergamotă. Adică un soi de citrice care reunește caracteristici de potrocală, lămâie, grepfrut și lime. Fructul nu se consumă ca atare, dar se folosește la parfumuri, dulciuri, băuturi, uleiuri esențiale etc., fiind foarte aromat.

ciocolata-bovetti-earl-grey

Dar cine/ce este acest Earl Grey? A fost un aristocrat și om politic englez, care a trăit în perioada secolelor XVIII-XIX, ajungând chiar să ocupe funcția de prim-ministru al Marii Britanii. Povestea spune că acesta a gustat un mix de ceai negru și bergamotă pregătit de un maestru chinez și i-a plăcut atât de mult, încât a solicitat să fie refăcut și a “botezat” amestecul cu numele său. Mai multe despre ceaiul Earl Grey poți citi aici.

În ciocolata Bovetti am găsit frunzulițe subțiri de ceai, care dau un parfum discret amestecului de cacao. Povestea acestei mărci de ciocolată este mai recentă. Numele provine de la Walter Bovetti, un italian stabilit în Franța, care și-a deschis în anul 1994 prima ciocolaterie într-un oraș din sudul țării. Treptat, el și-a rafinat rețetele și a investit în echipamente de producție mai performante, ca să poată crea ciocolată atât artizanal, cât și industrial. Produsele sale se remarcă prin untul de cacao pur, de calitate. De asemenea, ciocolatele Bovetti nu conțin lecitină de soia.

ciocolata-bovetti

Alte sortimente Bovetti care mi-au făcut cu ochiul sunt cu trandafir cristalizat și cu floare de iasomie cristalizată. Yummy! Pentru alte goodies ciocolătoase, faceți o vizită la Ciocopolis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.