Tu ce faci de 29 februarie?

A trecut de mult vremea tradiţionalului “Ce faci de Revelion?”, aşa că îl locul ei o să te întreb “Cum petreci de 29 februarie?” Probabil că vei apela imediat la atoateştiitorul Google, ca să afli ce sărbătorim în această zi. Nu e cazul să te mai oboseşti, îţi zic acum.

O dată la 4 ani avem parte de un cadou neaşteptat: o zi în plus.

29 februarie 2016 o zi in plusSunt 24 de ore pe care mulţi dintre noi ni le dorim cu jind, fie pentru a termina ceea ce avem de făcut la serviciu, pentru a ne dedica unei pasiuni sau a dormi mai mult.

Nu, 29 februarie nu e sărbătoare legală, deci nu vine cu o zi liberă la pachet. Ba mai mult, anul ăsta pică luni, adică ziua considerată un fel de “moartea pasiunii” de cei care îşi urăsc jobul. Însă nu cred că aceste două împrejurări ar trebui să ne împiedice să o serbăm cum merită.

De ce? Pentru că dincolo de calculele astronomice, 29 februarie este un bun pretext să ne amintim că fiecare zi merită preţuită, fiind o nouă şansă la fericire care ni se oferă gratuit. Indiferent de cât de nemulţumiţi suntem de viaţa noastră, în fiecare zi avem ocazia să spunem “stop!” şi să alegem să trăim autentic, în ton cu pasiunile şi visurile noastre.

Anul ăsta avem parte de un cadou în plus, aşa că hai să fim recunoscători pentru el! Nu ştiu dacă ţi-ai făcut planuri pentru 29 februarie, dar nu-i târziu să pui la cale ceva frumos pentru sufletul tău. Poate fi o ieşire într-un loc unde îţi doreai de mult să ajungi, un plan de vacanţă, o întâlnire cu cineva drag, un masaj sau o oră în care să pierzi vremea, pur şi simplu (de când n-ai mai făcut asta? – statul pe Facebook nu se pune :P).

Aşadar, tu cum sărbătoreşti 29 februarie?

Articol publicat pe România Pozitivă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.