ARTea, ceainăria cu artă

Ceainăria s-a închis

Iubitori de ceaiuri din capitală se pot considera norocoşi, pentru că în ultima vreme se deschid ceainării una după alta. Sper să-şi găsească fiecare publicul ei, să reziste în timp şi să nu dispară la fel de repede cum apar 😀

De curând, am fost la inaugurarea unei noi ceainării – ARTea, care, aşa cum îi spune şi numele, îmbină ceaiul cu arta şi pasiunea pentru frumos. Amplasarea este una centrală, pe strada Amiral Vasile Urseanu, la vreo 10 minute de mers de la Piaţa Romană spre Victoriei.

ceainaria-ARTea-camera

Ceainăria are mai multe săli. Una se află cum intri pe uşă, pe dreapta, iar aici găseşti canapele mari, colorate şi mese – un loc numai bun pentru o seară petrecută alături de prieteni.

ceainarie-artea-canapele

Ieşind, vizavi este camera principală, cu fotolii, canapele şi mese, unde te simţi ca într-o sufragerie, uşor elegantă, dar nu pretenţioasă.

Deasupra barului am remarcat rafturile cu ceaiuri, minunat integrate în peretele alb, într-un stil care mi-a amintit de formele fluide ale lui Gaudi şi de construcţiile sale inspirate din natură. Micul dulap este plin cu ceaiuri de toate felurile, ordonate cu grijă pe categorii.

artea ceainaria-artea-rafturi ceainaria-artea-ceaiuri.

Seturi de căni şi ceainice colorate sunt înşirate pe rafturi integrate de asemenea în perete, care dau o pată de culoare locului. Ceainicele, cănile şi tăviţele pictate cu lavandă şi flori delicate au o aromă franţuzească, dar am văzut şi unele albe sau roşii, cu detalii japoneze. Muzica a fost potrivită atmosferei ARTea, am auzit mult Pink Martini şi mi-a plăcut.

artea-ceainice

Am băut un ceai cu aromă mentolată (ceva gen eucalipt, aşa mi s-a părut) şi am gustat din tot felul de bunătăţi, dulci şi sărate, oferite cu generozitate de gazde.

ceai-si-bunatati-la-ceainaria-artea

Lângă scara care duce spre subsol se găseşte şi o mică bibliotecă, unde poţi răsfoi cărţi de dezvoltare personală, dar şi beletristică. Am avut o surpriză plăcută când am descoperit spaţiul de la subsol, deschis şi primitor. Este decorat în nuanţe de galben, ocru şi alb, ce-i dau un aspect cald, faţă de alte subsoluri care de obicei sunt mai obscure. Pereţii, acoperiţi cu cărămizi colorate în alb, sunt decoraţi din loc în loc cu perdeluţe galbene ce sugerează nişte ferestre, încadrând diferite tablouri moderne. În capăt se află şi o scenă, tot galbenă.

Inaugurarea ceainăriei a fost marcată printr-un spectacol marca Improvisneyland, care vor avea şi cursuri de improvizaţie în ceainărie. Nu mai participasem de ceva timp la un show de improvizaţie, aşa că a picat tocmai bine, iar omuleţii au fost tare amuzanţi şi creativi, la fel cum mi-i aminteam eu. Au avut şi joculeţe mai noi, diferite de cele pe care le ştiam, deci un alt plus pentru variaţie. Mai târziu, în ceainărie a avut loc şi un concert de chitară şi voce, la care însă n-am stat până la final.

Am apreciat că nu s-a fumat deloc în interiorul ceainăriei, sper să se păstreze această regulă şi de-acum înainte. Per total, m-am simţit tare bine la inaugurare (am avut parte şi de o companie plăcută, ce-i drept), aşa că sper să am ocazia să revin aici 🙂

Ceainăria ARTea

Adresă: Str. Amiral Vasile Urseanu, nr.1, Bucureşti (aproape de Observatorul Astronomic, zona Piaţa Romană – Victoriei)

Facebook: https://www.facebook.com/artea.ro

10 thoughts on “ARTea, ceainăria cu artă

  1. Andra :) Post author

   Păi mergem, mai ales că e destul de accesibilă ca zonă.
   Glasvand se numesc rafturile alea? Chiar dacă nu sunt din sticlă? 🙂

   Reply
    1. Andra :) Post author

     Ahaaa! E drăguţ că par mai luminoase camerele dacă au uşi cu geamuri 🙂
     Hm, cred că se mai lungeşte lista, între timp 😀 Eu aş vrea să merg şi la Ceainăria ARCUB, bănuiesc că e destul de micuţă, dar din poze arată fain (am aflat de curând de ea).

     Reply
 1. denisa

  Ma duce cu gandul la un stil Gaudi!? Pare centrala, frumoasa un loc tocmai bun pentru serile de iarna care nu se mai termina!

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Şi clădirile lui Gaudi au forme fluide, rotunjite, care curg, de-asta am amintit de el.
   Este perfectă pentru stat la poveşti, mai ales iarna 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.