Argintul coloidal, o soluţie pentru tratarea acneei

Chimia nu s-a numărat niciodată printre materiile mele favorite, aşa că după terminarea liceului mi s-au şters imediat din minte cam toate noţiunile ce implică formule, particule sau alt elemente de genul. Cu toate acestea, am fost curioasă să descopăr care-i treaba cu argintul coloidal, o substanţă despre care se spune că are efecte benefice pentru sănătate şi poate fi folosit atât extern, cât şi intern.

Ce este argintul coloidal?, vă întrebaţi, probabil. Nici eu nu auzisem de el până de curând, când am primit invitaţia de a încerca Invictus de la Salutifer, un produs cosmetic ce conţine argint coloidal şi care acţionează împotriva acneei şi inflamaţiilor tenului.

argint-coloidal-cosmetic

Definiţia ca la carte spune că argintul coloidal este o dispersie lichidă de argint elementar în apă distilată, cu particule extrem de mici, ale căror dimensiuni ajung undeva la 5 nano-microni. Are proprietăţi antifungice şi antibacteriene, distrugând peste 650 de agenţi patogeni: virusuri, bacterii, ciuperci etc, astfel că poate fi folosit în scopuri foarte diverse:

 • purificator pentru pielea feţei
 • împotriva acneei
 • deodorant
 • apă de bărbierit
 • apă de gură, dezinfectant
 • cicatrizant pentru răni
 • conservant
 • prevenirea micozelor, mai ales în cazul utilizării piscinelor
 • odorizant pentru picioare şi încălţăminte
 • îngrijirea plantelor şi a grădinilor, împotriva dăunătorilor
 • prevenirea şi tratarea unor boli la animale
 • îngrăşământ natural
 • dezinfectant pentru obiectele casnice etc.

Există şi soluţii de argint coloidal pentru uz intern, care tratează afecţiuni ale căilor respiratorii, ale ochilor, pielii, aparatului urogenital, aparatului digestiv etc. Despre aplicaţiile substanţei găsiţi mai multe informaţii aici.

argint-coloidal

Aşa cum ziceam, am încercat Invictus – argint coloidal pentru uz cosmetic. Am deschis cutia şi am dat peste sticla de culoare închisă, având alături un pulverizator, pentru a fi mai uşor de aplicat. Soluţia conţine apă dublu distilată şi ioni de argint – puritate 99,99%; se pulverizează pe piele, de preferat seara, şi se acoperă timp de 8-10 minute.

Nu am simţit niciun miros specific, iar pe piele nu lasă urme, se aplică pur şi simplu ca o apă obişnuită, iar după pulverizare rămâne o senzaţie răcoritoare. Argintul coloidal este eficient împotriva acneei, dar poate fi folosit şi pentru a împrospăta pielea şi a-i da un aspect plăcut, sănătos. Deşi nu se simte astringent, porţiunea de piele pe care l-am aplicat s-a uscat uşor, iar coşurile s-au vindecat mai repede decât de obicei.

Cum se păstrează argintul coloidal

Substanţa se păstrează cel mai bine în sticla de culoare închisă în care este îmbuteliată, ferită de lumină, la temperatura camerei. Se recomandă evitarea contactului cu metal sau plastic, deoarece aceste materiale îi afectează proprietăţile. De asemenea, argintul coloidal se ţine la distanţă de cel puţin 1 metru de aparatele casnice, de sursele electrice şi câmpurile magnetice.

Cei de la Salutifer au o gamă completă de produse cu argint coloidal, adaptate diferitelor sale aplicaţii. Preţul este destul de accesibil, zic eu: Invictus Cosmetic, de exemplu, costă 45 de lei.

Argintul coloidal face parte din categoria mijloacelor medicale alternative, fiind considerat ca lipsit de efecte adverse. Ca în cazul multor alte tratamente, nu există garanţia vindecării, însă merită luat în calcul dacă alte soluţii nu au dat rezultate.

Aţi încercat produse pe bază de argint coloidal? Cum vi s-au părut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.