Toamna este pentru mine un anotimp tare dulce, cu mere, dovleci, frunze crunchy, plimbări mângâiate de vânt, nuanţe de roşu-arămiu, galben şi cafeniu.
Prefer să-mi iau vacanţă în perioada asta, când cei mai mulţi dintre “oamenii muncii” s-au întors deja din concediu, aducând cu ei nostalgia mării, a potecilor de munte şi a amintirilor din oraşe pitoreşti. De ce să nu recunosc, e plăcut să pleci în vacanţă când lumea se apucă de treabă, fără prea mult chef după leneveala de vară 😀
Deci să curgă visele şi planurile de concediu!
Ce-i drept, parcă deja sunt în vacanţă, pentru că am tot fost răsfăţată cu mici bucurii.
De la Tea am primit mere din grădina ei, micuţe şi bătucite, dar grozave la gust. Le-am făcut coapte, cu nucă şi scorţişoară, iar bucătaria mea s-a umplut de miros dulce-acrişor, amintindu-mi de prăjitura cu mere a mamei.
O parte din mere le-am folosit la o salată. Am ras în fâşii medii mere, morcovi şi ţelină, le-am stropit din belşug cu zeamă de lămâie, am picurat un pic de ulei de măsline, le-am amestecat şi am pus şi ceva seminţe deasupra. Datorită mărului, rădacinoasele nu mai sunt aşa uscate, iar uleiul de masline dă un gust aparte mixului, care mie îmi place tare mult.
Raluca mi-a facut o surpriză de m-am simţit ca de ziua mea şi mi-a trimis un plic cu tot felul de ceaiuri de degustat, majoritatea noi pentru mine. Primul l-am încercat pe cel cu caramel şi mere. L-am mirosit pofticioasă şi l-am sorbit încet, cu gândul la tarte însiropate şi cafenele cochete – delicios gând şi delicios ceai! Brăţărica mi-a adus în casă un aer de primăvară, de cireşi în floare, iar vederea din Paris mi-a amintit încă o dată că abia aştept noi escapade, oriunde ar fi ele.
Am mai primit şi o delicioasă agendă “cupcake”, pe care abia aştept s-o completez cu tot felul de idei şi, cel mai preţios, o scrisoare cu gânduri şi poveşti, care mi-a trezit cheful de stat la taclale 🙂
Mulţumesc, fetelor!
În perioada asta profit de fiecare clipă liberă şi, acompaniată de un ceai, îmi fac cuminte planuri de vacanţă şi încerc să savurez de pe-acuma ideea de zile – şi, mai ales, nopţi – libere. Mă simt cam ciudat făcându-mi planuri de concediu aşa, oficial. Nu ştiu dacă e o superstiţie, dar am senzaţia că dacă-mi fac prea multe proiecte de vacanţă nu o să mai apuc să le pun în practică. În fine, vreau să mă bucur de această săptămână de răgaz ce va urma, cu sau fără planuri 🙂
Multumesc mult ca le iubesti asa mult. Looks delicious!
Cum să nu iubeşti aşa bunătăţi? 🙂 Sunt yummy şi mi-e greu să rezist să nu le mănânc dintr-un foc pe toate :))
oh dah , de aceea am fost si eu plecata in septembrie si nu peste vara; am prins ultima sapt de sezon unde am fost si deja se simtea toamna
eu prefer primavara pentru city-breaks si chiar inainte de Craciun (a doua sapt din Dec) pentru pietele de Craciun.
Ceea ce e un lucru bun, pentru că vara prin Italia e extrem de cald în majoritatea zonelor 🙂
La pieţe de Crăciun nu prea am fost prin afară, am făcut un Revelion la Viena, dar nu prea mai erau cine ştie ce chestii pe-acolo. Adică mirosea a cârnaţi şi vin fiert, dar cadouri şi bunătăţi nu prea 😀
eu am fost la Budapesta la piata de Craciun (in 2011 chiar dupa ziua mea, asa un cadou). sigur ca mancarurile sunt la mare cinste, dar si chestiile hand made. La Vienna vreau sa ajung dar INAINTE de Revelion pentru piata.
daaaa, pai undeva la 40C erau peste vara unde am fost noi acum. deci heck no!
De mult n-am mai mâncat mere coapte, ar cam trebui să fac ceva în privința asta 🙂 La mine a fost concediul în august, nu mai văzusem marea de 3 ani, deci bucuria a fost pe măsură. În principiu, concediul ăsta a fost cel mai frumos din viața mea.
Da, se impun măsuri urgente 😀
Mă bucur că după atâta muncă ai reuşit să te relaxezi şi să-ţi îndeplineşti visul :* La cât mai multe concedii frumoase!!
Şi eu tot la mare plec şi tot în Grecia 🙂
Cum de am uitat de mere coapte? La cate mere am… Bine c-am dat pe aici. Vacanta placuta! 🙂
Hihi, spor la copt şi savurat atunci! Mulţumesc, plec pe săptămâna viitoare, dar nu mai am răbdare :))
merele coapte sunt asa de bune si asa de la indemana… si eu obisnuiesc sa le fac, mai ales in serile friguroase de iarna.
concediul toamna chiar are un farmec aparte, mai nostalgic si mai ghidus. iti doresc sa iti iasa toate planurile, ba chiar si ceva in plus :). mai ales ca iti plac surprizele frumoase.
Dap, mai ales că se simte aşa bine aroma când sunt la copt…
Mulţumesc! Unde merg mai e încă vară, dar tot concediu de toamnă e pentru mine. Nu m-aş supăra să fiu surprinsă plăcut de vacanţa asta 🙂
da, da si eu tot iarna
si castane coape. uneori si gutui. sau dovleac.
Am descoperit acum câţiva ani gutuile, că nu prea mâncam mai demult. Coapte sunt cele mai bune 🙂
Cat ma bucur ca ti-a placut ce ti-am trimis! Si mie imi place foarte mult ceaiul acela cu mere si caramel, de zici ca-i o prajitura gata scoasa din cuptor.
Si mie mi-ar fi placut sa mai plec undeva toamna asta, caci ador luna octombrie, asa aramie si in multe nuante, de le da un farmec minunat anumitor orase. Dar uite cum e viata si cum n-am planuit “vacanta” in tara, va trebui sa stau locului o perioada :d.
Abia astept sa vad pe unde-ti mai plimbi sufletul! :-*
Măcar aţi mai schimbat aerul, o variaţie de peisaj e mereu binevenită, chiar dacă într-un loc cunoscut 😉
Luna octombrie e tare frumoasă, îmi aminteşte şi de anul în care m-am mutat în Bucureşti şi am început facultatea. O grămadă de amintiri 🙂
Pup :*
P.S. Am uitat sa-ti spun la ce foloseste banda aceea, in caz ca nu stii 😛 Poti decora pahare sau sticle, pe care sa le transformi in vaze pentru flori sau ce stiu eu ce idei iti mai vin. O sa mai caut astfel de benzi, poate mai colorate, ca sa-ti dau de lucru :))
Hihi, thanks de menţionare, bănuiam eu că e ceva creativ la mijloc :*
Si mama facea merele coapte exact la fel! Si acum imi amintesc diminetile in care ma trezeam cu mirosul ala, as fi stat toata ziua in bucatarie, fara sa mai plec la scoala 🙂 .
Se pare că merele coapte poartă multe amintiri frumoase 🙂
Chiar asa! 🙂