Update: Localul s-a închis.
Despre Violeta’s Bistro vroiam să vă povestesc de mult, de când se numea Violeta’s Vintage Kitchen şi se afla undeva pe strada Calderon. Mersesem de câteva ori şi mi s-a părut ok – un mini-restaurant liniştit, bun de stat la taclale în seri reci de iarnă în faţa unei supe cu găluşte în formă de steluţe, de exemplu 🙂
Nu mai fusesem de ceva vreme la Violeta’s când am aflat că s-a mutat undeva pe la Unirii, aşa că am fost tare curioasă să văd cum e şi ce s-a schimbat faţă de vechea locaţie. Înarmată cu o foame de lup, m-am îndreptat spre bistro şi după ce am rătăcit puţin pe străduţe, am dibuit într-un final casa cu pricina. Spaţiul este mai încăpător, iar terasa mai mare şi mai aerisită şi parcă şi mâncarea se savurează mai bine într-un aşa cadru.
Am început cina cu o limonadă răcoritoare cu ghimbir şi apoi am privit cu nesaţ la meniu, unde ingredientele se înşirau năstruşnice în mixuri neobişnuite.
Meniul nu cuprinde foarte multe feluri, însă aveţi de unde alege, pentru că preparatele de aici sunt pe toate gusturile, inclusiv pentru vegani. În fiecare zi Violeta pregăteşte noi bunătăţi, iar această creativitate îţi dă ocazia să experimentezi tot felul de alimente care răsfaţă papilele gustative, dar şi sufletul. Mâncărurile sunt şi nu sunt obişnuite: preparatele clasice sau din bucătăria bunicii sunt reinterpretate şi îmbogăţite cu noi ingrediente, rezultând combinaţii originale, uimitor de gustoase.
Mi-era tare poftă de un pate de ficat (nu cumpăr din supermarketuri, iar acasă nu am făcut până acum), aşa că la aperitiv am mâncat cu poftă o combinaţie de pate cu dulceaţă de ardei iute şi ceva nuci presărate deasupra – nebunie, ce mai!
Alegerile au stat sub semnul curcanului. O ciorbă de curcan cu coriandru a venit la primul fel.În general nu-mi plac verzăturile fierte, mi se pare că arată chinuit şi deloc apetisant, dar am zis să ies puţin din zona de confort şi am comandat un curcan cu ştevie, care s-a dovedit a fi o alegere de nota 10. Nu cred că mai încercasem mâncare de ştevie de… hm, oare am mai gustat vreodată înainte? 😀 Am ciugulit şi puţin din saramura de curcan cu mămăligă, uşoară, dar mai consistentă. Deşi porţiile au fost săţioase, m-am lăsat ademenită şi de un desert, mai exact de o cremă de ciocolată cu whisky şi mascarpone, presărată cu multă cacao, care a încheiat de minune cina la Violeta’s.Violeta’s este un bistro de familie, unde mâncarea nu se găteşte în cantităţi industriale, aşa că se poate întâmpla ca anumite feluri de mâncare din meniul zilei să se epuizeze mai devreme. Nu disperaţi, cu siguranţă veţi găsi altceva care să vă facă cu ochiul 🙂
La prânz, între 13.00 şi 15.00, orice combinaţie de supă + fel principal + desert + 1 pahar cu vin costă 50 de lei, iar cina vine cu o ofertă asemănătoare.
PS: În cadrul atelierelor organizate aici poţi învăţa să prepari o pâine adevărată, cu ingrediente sănătoase, sau dulciuri de te lingi pe degete.Violeta’s Bistro
Adresă: str. Ionescu Gion nr. 9 (Zona Unirii / Udrişte), sector 3, Bucureşti
Program:
- Luni-Vineri 12:00 – 22:00
- Sâmbătă 10:30 – 22:30
Facebook: www.facebook.com/Violetas
Web: www.violetas.ro
multumim pentru recomandare
as incerca si eu ceva nou
intru-cat nu cunosc localul,am o intrebare: pot fi luati si copiii acolo sau nu exista variante potrivite de mancare/bautura pentru ei? 😀
multumesc!
E un bistro cu mâncare sănătoasă, eu zic că există variante potrivite pentru toate vârstele 🙂
Poţi să verifici meniul aici, pentru câteva feluri orientative: http://www.violetas.ro/blog
Ha, uite că aici am fost și eu în aprilie, eu mi-am luat o ciorbă de ștevie, a fost prima și singura ciorbă roz de până acum :)) A fost bună, deși nu-s obisnuită cu gustul… Na, interesant, totuși preturile par a fi cumva maricele, dar si incredientele sper sa fie alese pe spranceana…
Ciorbă de ştevie… sună interesant 🙂
Da, preţurile sunt mai mari, însă compensează la calitate, zic eu 😉
Am fost si eu o data la Violeta, pe vremea cand era vintage. Nu pot sa zic ca m-a impresionat. Preturi mari, portii mici, iar gustul…normal. Nimic deosebit.
Ştii cum se zice… de gustibus 🙂 Mie mi s-a părut mai deosebită mâncarea, faţă de chestiile “clasice” din meniurile altor restaurante.
E foarte fain! Azi si maine au meniu mexican iar saptamana viitoare este “saptamana romaneasca”
Sună interesant! N-am mai fost de ceva vreme pe la ei, nu ştiam că au astfel de meniuri pe zile 🙂