Magazine caritabile în București (pentru donații și cumpărături)

Am aflat despre aceste magazine de pe Facebook și, cum mi-a plăcut mult conceptul, le-am făcut o vizită. În viața reală 🙂

Când zic magazin caritabil, mă gândesc la acele locuri unde banii obținuți din vânzări susțin diferite cauze sociale, venind astfel în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Pe lângă a face o faptă bună pentru alți oameni, ești și eco-friendly, deoarece dai hainelor, cărților și celorlalte obiecte o nouă șansă la utilizare.

La Taica Lazăr

Pe rafturile acestui magazin micuț și frumos amenajat găsești de cumpărat cărți, decorațiuni, haine, bijuuri, încălțăminte și alte mărunțișuri.

Partea faină e că poți să donezi și tu, direct în magazin, îmbrăcăminte sau alte lucruri în stare bună, care nu îți mai sunt necesare. Nu ar fi potrivit să donezi rochii elegante, de seară, pentru persoane cu dificultăți financiare, dar datorită magazinului Taica Lazăr, ele sunt re-valorificate, deoarece din banii obținuți prin vânzarea lor se oferă ajutor pentru cauze sociale.

Magazinul este al Asociației de Medicină pentru Sănătate Publică, al cărui proiect principal este programul de suport al pacienților „Voluntar ȋn Spital”. Periodic, ei derulează și alte campanii speciale de donații (de ex: “Copii, ghete și șosete”).

  • Adresă: Str. Crișului, nr. 5, București (aproape de Unirii)
  • Facebook

Bine Boutique

Este un magazin de caritate ce aparține de Crucea Roșie, iar de aici poți cumpăra haine și accesorii care au fost donate, noi sau în stare foarte bună. Prețurile produselor sunt foarte convenabile, iar banii sunt folosiți pentru proiectele desfășurate de Crucea Roșie.

  • Adresă: str. Biserica Amzei, nr. 29, București (zona Piața Romană)
  • Facebook

Magazinul Faptelor Bune

Promovează antreprenoriatul local și comercializează produse provenite de la întreprinderi sociale, care implică persoane cu dizabilități sau care provin din grupuri dezavantajate. Printre altele, aici găsiți bunătăți de patiserie MamaPan (de la ei am și aflat de magazin), dar și decorațiuni de tot felul. Despre MamaPan am povestit în acest articol.

  • Adresă: str. I. C. Brătianu, nr. 27, București (aproape de Magazinul Cocor)
  • Facebook

Am mai scris acum ceva vreme și despre Magazinul SocialXChange, tot din București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.