Milu Cafe, sufrageria cu prieteni și cafea

La Milu Cafe voiam să ajung de o grămadă de timp, că arăta ispititor de chill, dar am tot amânat pentru că ba nu aveau program seara, în weekend, ba nu aveam eu drum prin zonă… Însă într-o bună zi am măturat toate scuzele și mi-am zis: “Gata, mâine mă duc să fac o vizită la Milu Cafe!”

Am planificat ieșirea într-o vineri după-amiază, când lumea e încă la serviciu sau pe drum spre munte/ mare și m-am înființat la ușa Milu cu o carte la posesor, plus dorință de relaxare cât cuprinde.

cafenea milu cafe

Milu Cafe are o locație mega-centrală, în spatele magazinului Cocor de la Unirii, pe strada Bărăției (aproape de biserică), așa că mi-a fost ușor s-o găsesc.

După ce mi-am luat un ceai, m-am tolănit într-un fotoliu aproape de geam și am constatat cu amuzament că în vitrină era reconstituită o bucată kitsch-ironică de litoral, cu flamingo roz, scoici, coral, pisică norocoasă aurie, boabe de cafea și pești-bibelou :))

decor cafe milu milu cafe decor de vara

Cafeneaua e micuță-micuță, amenajată în ceea ce mie mi s-a părut a fi un stil eclectic. Barul modern, cele câteva obiecte de mobilier simple și muzica antrenantă împart spațiul prietenește cu decorațiuni de sufragerie veche: cărți, bibelouri, covor, jocuri.

Și într-adevăr, cafeneaua Milu e ca o sufragerie. Cât am stat în fotoliu, citind, pe-aici s-au perindat mulți oameni și toți păreau de-ai casei. Dan, gazda prietenoasă și zâmbitoare, i-a întâmpinat ca pe niște prieteni. Unii și-au luat cafea to go, alții au ales să zăbovească pentru câteva momente la cafenea.

cafenea milumilu cafe milu cafe bucuresti

Din când în când, pe-afară mai trecea câte un scuter, lăsând în urmă o dâră de gălăgie. Prețul centrului, cum s-ar zice. Însă per total, înăuntru a fost atmosfera liniștită cât am stat eu. Probabil că la orele de vârf crește și “agitația de oameni”, aflați în căutarea dozei de energie (și chef de lucru).

Milu mi s-a părut mai mult un spațiu social, care te invită la conversații și planuri deasupra unei cești de cafea decât un loc de meditat/ citit, dar m-am bucurat să vizitez cafeneaua în momentele ei liniștite, mai ales că de asta aveam nevoie.

Recunosc, eu n-am fost acolo să beau cafea și nici măcar de la ceai nu aveam așteptări, ci doar am vrut să schimb decorul de acasă după o săptămână de stat multe ore cu nasul în laptop. Însă au multe sortimente de cafea, așa că iubitorii de cofeină se vor simți răsfățați.

Concluzia mea? Când intri în sufrageria-cafenea Milu te molipsești de bună-dispoziție, indiferent că e luni dimineață sau că ai avut o zi mai puțin bună.

Milu Cafe

4 thoughts on “Milu Cafe, sufrageria cu prieteni și cafea

 1. Dan

  Hi Andra,
  m-am intors de unde am fost plecat, si acum iau la citit tot ce am capatat de la tine. Da, stiu unde e strada Baratiei. E simpatica cafeneaua ta.
  In fotografia “marina”, cu scoici, am descoperit un peste de sticla.
  Am avut si noi ( in familie) unul. Provenienta: cind eram la scoala, in primele clase, anii ’50,
  se organizau tombole cu scopul de a aduna bani pentru elevii mai nevoiasi. Fiecare elev trebuia sa aduca de acasa un obiect de decor, pe care il punea pe masa de tombola. Cu putini bani cumparai pe urma un loz cu un numar, adica aveai voie sa tragi un loz dintr-un borcan cu lozuri. Fiecare loz era cistigator. Si asa, am ajuns noi in posesia unui asemenea peste, pe care nu ne-ar fi trecut niciodata prin cap sa-l cumparam. Ne-a decorat mobila pina la urmatoarea tombola.
  Pa,
  Dan

  Reply
 2. Adriana

  Am ajuns și eu la Milu Cafe azi, la o întâlnire Postcrossing. Acum e pregătită de Crăciun 🙂 Mi-am luat un chai latte masala care a fost delicios 🙂 E așa micuță, de unde și atmosfera intimă, iar Dan am văzut ca adaptează cafeaua în funcție de gustul fiecărui oaspete.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   E fain că își mai schimbă vitrina 🙂 Și eu când am intrat prima dată am fost uimită de cât de mică e. Și totuși vin atât de mulți oameni acolo! Sună minunat chai latte masala <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.