Linea / Closer to the moon – la înălțime în București

La ora la care am urcat pentru prima dată scările spre Linea / Closer to the moon, noul rooftop bar din centrul Bucureștiului, puțin curajoși se aventuraseră sub soarele încă puternic. Așa că am avut parte de o priveliște selenară cu terasa liberă, cu scaune și mese argintii, înconjurate de clădirile încremenite în dulceața weekendului.Linea Closer to the moon rooftop bar bucuresti

Linea m-a încântat din prima clipă de când i-am văzut pozele pe Facebook și trebuie să recunosc că realitatea chiar corespunde fotografiilor.

Deasupra magazinului Victoria, strălucind în razele soarelui, terasa devine o adevărată scenă, cu jocuri glamour de lumini, miros de libertate și panoramă spre construcțiile din inima capitalei.

 În jur, clădirea de sticlă BCR, cupolele acoperișurilor de la Palatul CEC și de la Muzeul de Istorie, parcul Izvor, blocurile socialiste și Casa Poporului formează o familie reprezentativă pentru spațiul urban bucureștean, eterogen și surprinzător, cu nelipsitele accente de kitsch. Într-un colț am descoperit o gașcă de antene și cabluri, la fel de populare.   panorama rooftop bar Linea

panorama rooftop bar Linea closer to the mooncloser to the moon panorama bucuresti

Linea rooftop bar bucuresti

Linea Closer to the moon

linea closer to the moon seara bucuresti

Terasa este înconjurată de un gard fin și de panouri sclipitoare (ca o navă spațială?). Că veni vorba, peretele din spatele barului este pictat cu un peisaj selenar, iar lămpile sferice care se leagănă deasupra barului completează senzația că te afli pe o planetă diferită. Sau cel puțin într-un oraș diferit.

Deși un cocktail ar fi fost alegerea logică pentru un astfel de loc, eu am mers tot pe ceai. Earl Grey, că doar asta aveau. Surpriza plăcută? Mi-a fost servit într-un pahar mare, rotund, ca silueta lunii, cu gheață, astfel că băutura mea s-a integrat mai bine în peisaj (apropo, comanda se face exclusiv la bar). Nu am încercat mâncarea, deși am văzut că au și ceva preparate “serioase” în meniu (frigărui, salate, deserturi).

linea ceai negru

A doua oară am savurat un ceai rece de-al casei.

ice tea linea closer to the moon

Linea / Closer to the moon e de văzut pentru priveliște și ambianța classy chic, iar aici te poți lăsa în voia vântului pe ritmuri de muzică lounge. A, și fotografiile ies mișto.

rooftop bar Linea Closer to the moon bucuresti

Linea / Closer to the moon

Adresă: Calea Victoriei, nr. 17 (intrarea se face din strada Lipscani, între Magazinul Victorie și clădirea BCR)

Facebook 

PS: Dacă vă place Linea, încercați și Pura Vida Sky Bar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.