Excesele din ultima săptămână

Eu vara hibernez. Iar asta am făcut-o nu doar în ultima săptămână, ci începând din iulie, când am încetinit ritmul cotidian, simțindu-mă ca într-o vacanță. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, sunt muuult mai relaxată decât în perioada școlii, când după vacanță urma întoarcerea la stresul lucrărilor și al notelor. Acum știu că vor urma mai multe proiecte din toamnă, însă nu resimt asta ca pe o apăsare, ci le aștept îmbibată în curiozitate.

carte intr-o padure intunecata

Ziceam de excese. Dacă majoritatea oamenilor s-au înghesuit spre mare sau munte, profitând de zilele libere și concedii, eu m-am retras în cochilia mea de acasă și am tratat vara cu spatele. Și cu multe cărți. Aproape am dat gata teancul împrumutat de la bibliotecă, iar acum răsfoiesc paginile ultimului roman, care mi-a făcut dor de Italia, pentru că acțiunea are loc în Veneția secolelor XIX-XX. Niciodată nu am mai consumat cu atâta lăcomie așa multe cărți la rând, astfel că acum mă simt un pic amețită, ca după o călătorie în viteză prin Japonia, China, Italia, Marea Britanie, în epoci diferite, cunoscând personaje incredibile.

Mister, thriller, aventură, pasiune – astea sunt ingredientele verii mele, pe care le-am consumat în doze amețitoare din cărțile citite. Acum aștept toamna ca să le trăiesc și în viața reală, pentru că urmează concursuri de alergare cu artificii de adrenalină, escapade de tot felul plus revăzut omuleți dragi. 

lectura de vacanta carte

În iulie și august am pus pauză la cursele de alergare, dar nu și la alergările propriu-zise. Am petrecut ore bune în parc, alergând la un ritm lejer și uitând uneori la a câta tură sunt. În iulie am alergat cei mai mulți kilometri într-o lună, de când mă știu – 605, profitând de răcoarea și zenul dimineților cu soare. Că tot veni vorba, la 6-7 dimineața IOR-ul are o cu totul altă energie față de haosul serilor, când e groaznic de aglomerat și murdar. Dimineața sunt mai puțin oameni, câini și biciclete, iar lumina e așa blândă, că-ți vine să o prinzi în palme ca să-ți faci provizii pentru când ai nevoie de o mângâiere.

În rest, am explorat locuri noi sau m-am bucurat de unele vechi, în companii plăcute și mi-am dat seama cât de tare mă umplu de energie interacțiunile cu persoanele potrivite.

A, și mi-am făcut Instagram, inspirată de Ioana. Check it here!

social 1 terasa hummus ceai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.