Exercițiu pentru dimineți conștiente

Bâjbâi după telefon și închid alarma. Ba nu, mai întâi apăs un snooze. Într-un final, mă dau definitiv jos din pat, apoi trag jaluzelele și deschid ușa de la balcon. Merg la baie și mă spăl pe față înainte să mă privesc adormită în oglindă. Mă întorc în cameră și-mi fac patul. În bucătărie pun apa la fiert pentru ceai.ceai-yogi-tea

Așa încep majoritatea dimineților mele, cu gesturi deja devenite obiceiuri, care formează o bază confortabilă pentru începutul de zi. Meditația încă nu m-a prins, dar am găsit un exercițiu interesant, care ne ajută să fim mai atenți la simțuri, la corpul și la emoțiile noastre. Un fel de practică mindfulness, dar cu provocări mai concrete, pe care le-am adaptat un pic. Poți face exercițiul cât ești încă în pat sau după ce te-ai trezit și te mobilizezi să faci ritualurile dimineții tale. 

Deși se potrivește bine la început de zi, mi se pare că acest joc poate fi făcut în orice moment, chiar și după-amiază, când ne plictisim vrem să fim mai ancorați în prezent, mai conștienți de noi și de ceea ce ne înconjoară.

La punctul 1, alege primele răspunsuri care-ți vin în minte. E interesant de văzut în ce măsură se repetă unele lucruri de la o dimineață la alta (presupunând că dormi în același loc, în majoritatea nopților).

Sursa de inspirație: pickuplimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.