3 bucurii din ultima săptămână

Nopțile trecute, când stăteam culcată în pat încercând să adorm, visam că e iarnă și afară se depunde încet un strat pufos de zăpadă. Însă cum suntem la final de iunie, mă mulțumesc cu ce avem. Și nu e rău deloc (chiar dacă ar fi prins bine niște zăpadă…).

#1 Schimb de cărți s-a întâmplat în iunie în mica grădină umbroasă de la Bohemia Tea House, în compania discretă a două pisici simpatice. Cărți de toate genurile, de la SF și dezvoltare personală până la cărți de specialitate și literatură, au ocupat mesele terasei, unde am scotocit cu sârg alături de alți cititori feroce. Cu ocazia asta mi-am procurat “fresh meat” pentru următoarele săptămâni și m-am întors acasă cu un teanc mare de cărți. De fapt, sunt doar 5, dar majoritatea au peste 400 de pagini.

ceainarie-bohemia-tea-house pisic-bohemia-tea-house

#2 Alerg de vreo 5 ani în același parc, dar de-abia zilele trecute am observat corcodușii cu roade bogate care mărginesc drumul meu spre destinația de alergare. Pentru că ramurile cu pâlcuri de corcodușe coapte păreau aceesibile chiar și pentru o persoană de un metru ș-un zâmbet, așa ca mine, m-am încumetat să culeg câteva. Mai acrișoare sau coapte bine, gălbui-violet, au fost o gustare minunată post-alergare. M-am înfruptat cu poftă, dorindu-mi să am mâinile mai mari și mai multe. Am fost așa prinsă de cules + mâncat, că am uitat să-mi opresc aplicația de alergare :)) Urmează o incursiune în piață, la procurat alte fructe de sezon, mai ales cireșe, pepeni, cireșe, zmeură și… cireșeeee!

corcoduse culese din pom

#3 La Supapa voiam să ajung de luni bune, dar mi-am îndeplinit dorința de-abia zilele trecute. Design-ul simplu, cu elemente de lemn, m-a dus cu gândul la o cabană cochetă de munte, iar atmosfera se potrivește de minune în zilele/ serile reci de iarnă, așa cum bine a remarcat prietena cu care eram. Însă au aer condiționat, deci merită o vizită și vara 😀 Am primit mâncarea în niște crăticioare (tocăniță de ciuperci + salată de varză am avut eu), iar în timpul mesei am descoperit câteva cărți cu rețete plus una cu scurte panseuri filosofice, care au generat revelații și uimiri. Meniul de la Supapa e altul în fiecare zi și include câteva feluri de mâncare proaspăt gătite, așa că dacă ai birou prin zonă poți lua în calcul micul bistrou pentru masa de prânz.

meniu-supapa supapa

Pe tine ce te-a bucurat în ultima vreme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.