Idei de cadouri (pentru sărbători și nu numai)

Dacă nu ai foarte multă inspirație când vine vorba de cadouri de Crăciun, alte sărbători sau aniversări, am adunat în acest articol niște idei simple, dar de efect.

idei-de-cadouri-craciun-aniversari

“GOODIES IN A JAR”

Adică un borcan drăguț, din sticlă transparentă, umplut cu tot felul de obiecte, în funcție de sezon și preferințe. Câteva idei din care să alegeți: 

  • mix de nuci și fructe uscate
  • citrice: mandarine, minole, lime
  • bilețele cu citate motivaționale
  • bilețele cu niște calități ale persoanei respective
  • globuri, conuri de brad și beteală
  • biscuiți, ciocolate sau alte dulciuri
  • batoane proteice pentru sportivi
  • plicuri de ceai
  • testere
  • piese lego, jucării, jocuri

Legat cu o panglică elegantă și cu o etichetă atașată (eventual cu un citat funny), e un cadou personalizabil și estetic. În plus, îl poți adapta ușor pentru mai toate categoriile de vârstă.

30 DE ZILE PÂNĂ LA…

Sau 10 zile. Sau 7. Pe principiul calendarului de Advent*, cu x zile înainte de o aniversare sau o sărbătoare putem începe să facem mici cadouri persoanei pe care vrem s-o surprindem. Indiferent că e vorba de bilețele cu mesaje faine, bombonele, vouchere, activități de făcut împreună, fotografii sau alte mici atenții, e o metodă originală prin care sărbătoritul se simte răsfățat nu doar de ziua luni, ci toată luna, mai multe zile la rând. Pentru a ambala surprizele poți să apelezi la cutiuțe, plicuri, săculeți etc. E fain să le expui din prima pe toate, în așa fel încât nerăbdarea sărbătoritului să fie mai mare 😀

calendar-advent-idei-cadouri

Foto: pinterest.com

KIT-URI TEMATICE

Un cadou construit în jurul unei teme, pentru diverse stări/ pasiuni: relaxare, mașini, gătit, muzică, organizare, manichiură etc. Le poți compune tu, cumpărând produsele individual, sau poți lua direct cutii de cadouri. De exemplu, cartea asta, alături de câteva cutii de depozitare cochete, pentru cei care își doresc să aducă ordinea în viața lor, un ulei de cocos multifuncțional, o trusă de relaxare ca la carte pentru ea sau pentru el.

sapunuri-delicate

Alte idei de cadouri găsești în acest articol, iar aici am notat câteva magazine de unde te poți inspira. Dacă ai alte propuneri simpatice, le aștept într-un comentariu.

*calendarul de Advent este o tradiție care marchează apropierea Crăciunului, apărută în Germania, în secolul al XIX-lea. Inițial, era un fel de numărătoare inversă până la Crăciun, iar timp de 24 de zile, de la 1 și până pe 24 decembrie, copiii primeau mici cadouri simbolice, așezate în buzunarele dintr-un panou-calendar. Astfel, fiecare zi avea alocată o surpriză. În prezent există numeroase forme de a pune în practică acest calendar. Tot ce trebuie să faci e să alegi ideea pe placul tău 🙂  

**Goodie Jar-ul handmade din prima imagine l-am primit de la Camelia, căreia îi foarte mulțumesc pentru surpriza dulce și delicioasă! Turtă dulce coaptă de ea, sub formă de steluțe, într-un recipient decorat simplu și de efect.

2 thoughts on “Idei de cadouri (pentru sărbători și nu numai)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.