De unde cumperi cadouri chic în Bucureşti? Recomandări + idei

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar mie mi se întâmplă deseori să fiu lovită de lipsa de inspiraţie când vine vorba de luat cadouri, chiar şi pentru oamenii dragi. Aşa că am strâns câteva recomandări de locuri unde se găsesc cadouri mai drăguţe în Bucureşti, ca să nu ne limităm la Cărtureşti, cum ajung să fac eu de obicei 😀

Paga Shop

Am descoperit de curând acest mic magazin, situat la etajul 2 al magazinului Unirea şi cred că am stat vreo oră printre rafturile ticsite cu tot felul de lucruşoare mici şi drăguţe, de la agende, portofele, portfarduri, obiecte pentru birou, până la haine, cerceii, genţi şi alte accesorii. Au şi produse cu preţuri mai mari, dar şi chestii accesibile, pentru cei cu buget redus.

paga shop

 • Adresă: Piaţa Unirii, nr.1 – Unirea Shopping Center, etaj 2, Aripa Splai
 • Facebook
 • Website

Casa Retro

Dacă persoana pentru care iei cadou iubeşte handmade-ul, indiferent de formă, aici găseşti sigur ceva potrivit, atât materiale „brute”, cât şi cutii sau decoraţiuni gata de făcut cadou. La Casa Retro poţi merge pentru jocuri, hârtii colorate, fetru, decoraţiuni pentru masă, bijuuri, nasturi, mărgeluţe, felicitări şi multe altele.

casa retro

Antic Exlibris

Pe cei de la Antic Exlibris i-am descoperit încă din anii de facultate, când petreceam multă vreme în librăriile lor din zona Universităţii, răsfoind cărţi de toate felurile şi minunându-mă în faţa titlurilor atât de variate. Mai nou, am văzut că au şi nişte super-agende, pe lângă cărţile cu preţ redus, în română şi engleză, albume colorate cu reţete, kit-uri simpatice etc. Preţurile sunt mai mult decât convenabile.

antic exlibris

 • Adresă: b-dul Brătianu, nr. 6 (aproape de Universitate)
 • Facebook
 • Website

Doctor Deco

Pentru un cadou de casă nouă, încearcă la Doctor Deco, unde găseşti accesorii şi decoraţiuni chic, căni, veioze, tăvi, agende şi alte mici obiecte numai bune de bucurat prietenii. Chiar dacă nu ştii exact ce vrei să cumperi, o vizită în acest magazin îţi poate da ceva idei.

doctor deco magazin

Clou Boutique

La Clou Boutique găseşti farfurii, tacâmuri, căni, organizatoare, ornamente pentru casă şi grădină, lucruri mai mari sau mărunţişuri, toate sunt cu dichis şi au ceva special. Nu doar că vei găsi un super-cadou, dar îţi va fi greu să pleci fără să cumperi şi pentru tine ceva. Preţurile sunt mai ridicate.

clou boutique

Now&wow

Pentru haine şi bijuterii handmade, fă o vizită la Now&wow, un magazin de-o şchioapă într-o clădire veche aproape de Colţea. Pentru mine a fost unul dintre primele magazine de haine descoperite când eram studentă, pe care încă îl vizitez cu plăcere, pentru că are hăinuţe diferite de cele din mall-uri sau alte magazine, indiferent că e vorba de rochii, fuste, pantaloni, bluze cu imprimeuri simpatice sau accesorii.

now wow

 • Adresă: str. Pătraşcu Vodă, nr. 2 (aproape de Universitate – Colţea)
 • Facebook

Bonus: În cazul în care te oripilează gândul de a face faţă aglomeraţiei din magazine, rămâne varianta cumpărăturilor online. Pentru pasionaţii de bucătărit şi mâncare sănătoasă, încearcă un shop de alimente naturale, dacă eşti în căutarea unor cosmetice bio, mai speciale, vezi aici, iar pentru cărţi şi accesorii de toate felurile fă o vizită într-o librărie virtuală.

Foto: Imaginile sunt preluate de pe paginile de Facebook ale magazinelor

8 thoughts on “De unde cumperi cadouri chic în Bucureşti? Recomandări + idei

 1. denisa

  interesant postul tau. si eu folosesc Exlibris pt cadouri la o prietena, dar am mai descoperit si un alt anticariat care are carti si mai bune adica editura humanitas, polirom, rao, top 10 ghidurile turistice si la acelasi pret, undeva pe langa universitate, pe straduta unde era inainte libraria Adevarul. Eu am foarte multe carti luate de la ei. Cand nu gasesc pe elefant pretul dorit cumpar de la ei daca au cartea.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Parcă tot Exlibris sunt, au mai multe sedii 🙂 Nu ştiam dacă mai e deschis şi cel de acolo, eu intru mai des în librăria lor de pe Brătianu. Am cumpărat şi online, dar îmi place şi experienţa live, să mă plimb printre rafturile pline şi să caut tot felul de titluri interesante.

   Reply
   1. denisa

    din ce am vazut eu, cel de pe bratianu are mai multe carti/albume in engleza. Stiu ca au mai multe sedii si celalalt exlibris are carti in romana chiar reduse la 1-2 ron, dar eu amintesc aici de cel de linga exlibris, nu i-am retinut numele. aia chiar cumpara si carti…

    Reply
 2. Silviu

  Va recomand bluegifts.ro, e din Iasi dar fac livrari in toata tara si au produse pe care nu le-am gasit in alte locuri: pixuri cu stampila, creion interminabil, accesorii de birou sau bucatarie ingenioase, etc.

  Reply
 3. Irimia Bianca

  As dori sa adaug si magazinul British Gallery de pe strada Paris. Este un loc deosebit din care cu siguranta poti gasi lucruri speciale pentru cei dragi, asta daca te induri sa nu cumperi totul pentru tine :). Au chiar si site (cu acelasi nume), dar se gasesc foarte putine produse, si nu se compara experienta.

  Reply
 4. Claudiu

  Cum as putea adauga si magazinul Juliana din bvd. Ferdinand 103? Este un magazin de cadouri foarte chic, gen “boutique”. Sunt o multime de cadouri care i-ar putea scoate din incurcatura pe multi cand au nevoie de idei inspirate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.